0

К олата е готова за студа за 20 лв., показа проучване на „Телеграф“. В момента тече ударно оборудване за сняг и като топъл хляб се купуват стъргалки и четки за стъкло, течност за чистачки и антифриз на промоция. Намаленията са около 30 на сто и повечето ще важат до първите дни на декември, разказаха търговци.

Отстъпки

Най-големи са отстъпките на течностите за чистачки, които стигат и до 50%. Така разфасовка от 3 литра сега излиза 6 лв. вместо 11,90 лв. Антифризът от литър и половина струва между 11,90 и 17 лв. Хит в момента са зимните комплекти за почистване на сняг. Пакетът включва лопатка, стъргалка за стъкло и четка, а цената на всичко е 22 лв. Към комплекта има и ръкавици. Само стъргалка може да намерите от пластмаса за 2,50 лв., а тези със специални уплътнения са по 12 лв. Комбинирана сгъваема четка със стъргалка може да купите за 20 лв. Ако купите най-евтиното основно оборудване за студ и сняг, ще платите около 20,40 лв., сочат калкулации. В сметката влизат най-бюджетният антифриз, зимна течност за чистачки и стъргалка от пластмаса за стъкло.

Подгряване

Търсени в момента са уредите за подгряване на стъкло. Предлагат се специални духалки, които сега са с 25% намаление. Прилича на минипечка, която може да вдигне температурата и вътре в купето и да послужи за размразяване на стъклата. Уредът е малък и компактен и работи, като се включи в буксата на запалката на автомобила. Предимството му е, че не е необходимо да се чака двигателят да загрее, за да духа топъл въздух. В момента цената му е намалена от 65 лв. на 49 лв. Подгряващи покривала за седалки излизат по 32 лв., монтират се с каишки и кукички. На старо се предлагат и цели седалки с опция за отопление, като цените им вървят около 500 лв.

Все още се предлагат и зимни гуми с отстъпка. Промоциите на повечето важат още два дни. Сред офертите е да купите 4 гуми висок клас на извънредна цена от 170 лв. за брой и като подарък да получите брандирана раница за лаптоп.