0

С обственици на коли в столичния квартал „Дианабад” се оплакват от непрестанни глоби за неправилно паркиране. Причината – знак, поставен в района преди 4 години заради строеж, който обаче не е махнат все още. Според жителите улицата трябва да стане еднопосочна и да бъде разрешено да се спира от едната страна на пътното платно.

„Глобите са от 20 до 50 лв. в зависимост дали паркираш отляво или отдясно на улицата. От едната страна нарушаваме поставения знак, а от другата страна е тротоар. Ние като добри граждани си плащаме. Искаме да знаем като нарушаваме закона, то къде да паркираме? Районният кмет ни насочва към „Градска мобилност”, а оттам ни връщат към кмета”, разказа в ефира на „Здравей, България” г-жа Михова, жител на кв. „Дианабад”.

„Фишовете се слагат по сигнал на съседи. Местата са малко и хората се карат за тях”, коментира друга живееща в квартала.

Районният кмет обясни пред NOVA, че няма правомощия да разреши проблема. И поясни, че е са подавани множество сигнали до Столичната община, но реакция няма. От „Градска мобилност” поясниха, че тяхната работа е единствено да глобяват при неправилно паркиране.