0

75-годишна жена и 81-годишният й съпруг изгубиха живота си при пожар, избухнал в апартамента им в Габрово, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Сигналът за пламъците, обхванали жилището на улица "Свищовска", е подаден на 23 януари около 23.34 часа. На място незабавно са насочени екипи на Регионалната дирекция "Пожарна и аварийна безопасност" и Спешна помощ. В жилището е намерена в безсъзнание 75-годишна жена, която е починала по път за болницата.

След погасяването на пожара в апартамента е открит мъртъв и 81-годишният съпруг на габровката. Причините за възникването на огъня са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

Общо 52 пожара са ликвидирани в България през изминалото денонощие, пострадал е един човек, съобщи Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" на МВР на сайта си.

През изминалото денонощие пожарникарите са реагирали на 81 сигнала за произшествия. С преки материални щети са възникнали 18 пожара, от които девет са в жилищни сгради и два - в транспортни средства.

Без нанесени материални щети са възникнали 34 пожара. Извършени са 28 спасителни дейности и помощни операции, четири от които - при катастрофи в транспортни средства.

Регистрирано е едно лъжливо повикване.