0

Б едствено положение обявиха в шест общини на Шуменска област заради усложнената обстановка от силния вятър и снеговалежа тази нощ. Решението бе взето на заседание на Областния щаб за намаляване риска от бедствия, свикано от областният управител проф. Добромир Добрев, съобщиха от областната администрация.

КМЕТЪТ НА ВАРНА: Останете по домовете си!

След анализ на ситуацията в общините и тежката ситуация в северните части на областта бе решено в общините Нови пазар, Никола Козлево, Венец, Каолиново, Каспичан и Хитрино, да бъде обявено бедствено положение за срок от 7 дни, считано от 09:30 часа в неделя.

Нарушаване на енергоснабдяването има във всичките шест общини, поради аварии в електропреносната мрежа. Екипи на „Енерго Про“ работят по отстраняването им и електрозахранването ще бъде възстановено във възможно най-кратки срокове, каза областният управител.

УЖАСЪТ НЯМА КРАЙ: Бедствено положение във Варненско!

Директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Георги Гендов съобщи, че няма данни за пострадали хора, но обстановката остава усложнена.

По искане на Областно пътно управление Шумен на 18 ноември около 23:15ч . е затворен главен път I-2 посока Шумен към Разград, има изграден контролно-пропускателен пункт до пътен възел Белокопитово. От 00:30 ч. поради обилен снеговалеж е затворен пътят Ямбол-Силистра. След кръстовището за село Хитрино обосновката е сложна, КПП е изграден на 7 км край Шумен.

Затворен е и старият път за Варна, КПП е изграден след кръстовището за село Зайчино ореше. По уверение на директора на Областно пътно управление активно се работи по трите главни пътища и в най-скоро време да бъдат отворени за движение, каза Гендов. Изградено е и КПП до село Пристое за недопускане на автомобили на главен път Шумен-Силистра. 

ХАОС: Аварирали тирове на "Хаинбоаз", закъсали спец автомобили в Добричко! (ВИДЕО)

Има данни за нарушено водоподаване на територията на общините Нови пазар и Каспичан. 

Лошото време остави десетки селища в страната без ток и вода.  

Заради тежката метеорологична обстановка, на територията на цялата община Бяла има прекъсвания на електрозахранването, съобщи във фейсбук кметът Пеньо Ненов. Аварийните екипи са на линия на терен, но повредите са много и те не се ангажират с време, в което могат да бъдат отстранени. Кметът апелира към всички жители да бъдат внимателни и да излизат навън само при голяма необходимост

Без ток са и населени места от силистренските общини Дулово и Алфатар. 

Нарушено е водоподаването в област Добрич поради липса на електрозахранване на помпените станции. Екипи на енергодоставчика и водния оператор работят по отстраняване на проблемите, съобщиха от областната управа.