0

В ръщаме се на плажа в четвъртък. След студената седмица идва завършекът на лятото, съобщи за „Телеграф“ климатологът проф. Георги Рачев. Той обясни, че затоплянето ще се усети още днес и ще продължава в следващите дни. По думите му по-осезаемо затопляне се очаква от тази неделя, когато живакът в термометрите ще скочи до 22 – 25 градуса в низините и равнинните части на Източна България.

Още по-топло ще бъде от първия ден на новата седмица. От понеделник на много места в равнинните части максималните температури ще достигнат 25 градуса, допълни проф. Рачев.

Жега

Във вторник и сряда живакът ще удари 27-28 градуса. Предстоят и много хубави дни по морето, каза още проф. Рачев. Според него се очаква водата да бъде по-хладна. В четвъртък обаче и тя ще се стопли и ще бъде около 21-22 градуса. Много хора ще отидат на плаж, прогнозира климатологът.

Дъжд

Очакват се валежи във вторник, сряда и четвъртък, когато ще има купесто-дъждовна облачност. Няма да е същинско лято, защото до сряда сутрините ще са студени. Минималните температури ще са между 9 и 14 градуса. По-топло ще бъде в четвъртък. Слънчево ще е и през следващата събота и неделя. По време на изборите другия уикенд се очаква топло време без валежи, допълни проф. Рачев.