0

И зпращаме октомври с топло време, като до края на месеца градусите на термометъра ще сочат стойности по-високи от климатичните норми, а преобладаващите максимални температури ще са между 22 и 27 градуса, съобщи за „Телеграф“ синоптикът Анастасия Стойчева от НИМХ.

Нощите няма да са студени, а сутрешните температури ще са между 10-15 градуса и малко по-ниски в котловините на Западна България. До края на октомври не се очакват слани. Край морето ще е малко по-топло, тъй като водата не е изстинала и температурите са между 19-21 градуса. Като цяло месецът е по-топъл от климатичните норми, посочи Анастасия Стойчева.

Понижение

Ноември започва с понижение на температурите, но за сметка на това ще влезем в нормалното за сезона време. Есента ще нахлуе със силен северозападен вятър и ще ни се стори, че тя изведнъж е дошла, каза Стойчева. В четвъртък температурите ще са между 14-19 градуса. В сряда и четвъртък от северозапад към югоизток ще премине студен фронт и ще има валежи.

Сутрин вече ще е значително по-хладно. В четвъртък минималните температури ще паднат под 10 градуса, а в петък ще са между 3 и 8 градуса. Все още няма да стигат под нулата, успокои Анастасия Стойчева.