0

П редимно слънчево ще бъде времето в последния октомврийски ден, съобщи Националният институт по метеорология и хидрология. Временни увеличения на облачността ще има над Източна България.

Минималните температури ще са 6-11 градуса, в София 6 градуса, а максималните – между 21 градуса и 26 градуса, в София 22 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб, по северното крайбрежие от северозапад, по южното – от североизток. Максималните температури ще са 18 градуса -21 градуса. Температурата на морската вода е 16-17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15 градуса, на 2000 метра - около 8 градуса.

През първите два дни от новия месец ще се задържи сухо и с температури, по-високи от обичайните. По-топло ще бъде в сряда, когато на места дневните ще достигат 25-27 градуса.

Ще бъде и слънчево, сутрин в отделни райони в Източна България и покрай Дунав - с мъгла. Във вторник ще е почти тихо, в сряда ще се появи слаб запад-северозападен вятър, който в Дунавската равнина ще се усили до умерен.