0

В ъв връзка с продължаващото високо ниво на заболеваемост от COVID-19 в област Стара Загора ръководството на оръжейницата „Арсенал“ е удължило срока, в който фирмата няма да работи.

Във връзка с продължаващото високо ниво на заболеваемост от COVID-19 в област Стара Загора ръководството на оръжейницата „Арсенал“ е удължило срока, в който фирмата няма да работи.

От там съобщават, че на основание чл. 173а от КТ всички работници и служители в дружеството трябва да ползват платен годишен отпуск за периода от 14 февруари до 4 март 2022 г., включително. При изявено желание ще се разрешава ползването на неплатен отпуск с признаване на трудов и осигурителен стаж. На ползвалите неплатен отпуск ще бъдат предоставени ваучери за храна, а здравноосигурителните вноски ще са за сметка на Работодателя. Запазва се възможността при неотложна производствена необходимост определени цехове, звена и участъци, утвърдени от изпълнителния директор, да работят и през периода 14 февруари – 4 март 2022 г.

От ръководството на частното дружество подчертават, че то е финансово стабилно и не се предвиждат съкращения на персонала, то ще продължи да изпълнява ангажиментите си към персонала, включително редовното изплащане на аванс и заплата и ежемесечно предоставяне на ваучери за храна в размер на 80 лева.

Оръжейницата затвори врати на 17 януари, като първоначално бе обявено, че хората излизат в отпуск до 11 февруари.