0

М ъж е вкаран за операция в болница след арест за притежание на наркотици. Роднини и приятели протестираха в Берковица, искайки да разберат какво се е случило по време на задържането му. В момента обвиняемият е в болница в Монтана направена му е операция на белия дроб и има наранявания по тялото.

От полицията  съобщиха, че със заповед на началника на Районното управление на МВР в Берковица по случая е образувана вътрешна проверка, която изяснява всички обстоятелства около получените наранявания на арестувания мъж.

Инцидентът е отразен в бюлетина на МВР-Монтана от 7 юли. Там е записано, че на 6 юли във видимо нетрезво състояние в центъра на Берковица са установени двама мъже от Монтана на 42 и 31 години.

Те са отведени в районното управление в Берковица за извършване на обиск, при който в по-възрастния са намерени 2,5 грама марихуана. В момента на откриването им мъжът е ударил извършващия обиска полицай и му е причинил увреждания, установени с рентгенова снимка. От ОД на МВР са уведомили прокуратурата за проверката, сигнал до магистратите са подали и близките на пострадалия. Сигналите ще бъдат изпратени до Дирекция „Вътрешна сигурност“.  Според бюлетина на полицията около 2 часа след полунощ Зоран става от леглото в ареста и пада няколко пъти върху масата, при което се е наранил. Извикана е линейка и е откаран в болница.

„Той беше приет около 06:00 часа сутринта с черепно-мозъчна травма, с разкъсно нараняване по лицето и с гръдна травма. Беше опериран по спешност”, разказва медикът, приел 42-годишния мъж в болницата пред NOVA. По думите на лекаря пострадалият не е възможно сам да се е самонаранил. Подобни подозрения имат и близки и приятели на задържания.