0

П ожарът, който взе три жертви в Благоевград е предизвикан умишлено от стопанина на изгорялото жилище, сочат данните на прокуратурата. 

От там заявиха, че са започнали разследване за умишлен палеж, довел до смъртта на повече от едно лице. 

Сигналът за огнената стихия е подаден в 18.39 часа вчера. От апартамент на седмия етаж в блок 18 в жк „Струмско“ е излизал дим.На място са били изпратени екипи на пожарна безопасност и защита на населението и дежурна оперативна група на 2-ро  полицейско управление. Огънят е овладян.

Вследствие на пожара са починали Д.В. (на 74 години), Е.К. (на 62 години) и М.К. (на 40 години). Под наблюдението на лекарите в столичната УМБАЛСМ „Пирогов“ се намират едномесечни близнаци.
Към настоящия момент е извършен оглед на местопроизшествието в присъствието на специалисти. Назначени са комплексна експертиза за установяване причините за възникването на пожара и медицински експертизи за причините за смъртта на пострадалите. Състоянието на други живеещи в блока лица е стабилно.

Тялото на 40-годишния мъж е намерено на стълбището между 2-рия и 3-тия етаж на сградата. Починалата жена е живеела в апартамента под този, в който е възникнал огъня.