0

П арламентарната група на ДПС твърди, че премиерът Кирил Петков отправил заплаха към депутата от движението Станислав Анастасов преди няколко седмици като е замесил името на координатора по санкциите, който е с ранг на посланик в Съединените щати, Джеймс О`Брайън. 

"Кирил Петков се опита да ме привика с жест. Застанах на дистанция около метър и половина - два, за да може все пак да се чуваме. Не държа някой да ми говори на ушенце, ние сме против тези неща. Той ми каза: " Аз ще ви оправя". Не повярвах на ушите си, казах "Моля", а той повтори: "Аз вас ще ви оправя". Каза "Джеймс О`Брайън е името на човека, до три седмици очаквайте новини". Приканих го да излезе на трибуната и да го повтори, а той се облегна назад и каза: "До три седмици очаквайте новини". Имаше колеги зад мен, от групата, между другото, така че има достатъчно свидетели на случката", разказа депутата от ДПС Станислав Анастасов. 

Припомняме, че премиерът Кирил Петков беше на посещение в САЩ. Визитата във Вашингтон е част от плана на правителството за координирано решаване на проблемите с газа и инфлацията. Премиерът Петков разговоря с високопоставени представители на правителството на САЩ и с президента на Световната банка Дейвид Малпас.