0

П рокуратурата е изпратила до Министерството на правосъдието с искане бизнесменът Васил Божков да бъде разпитван по видеоконферентна връзка от Дубай, съобщи Надежда Йорданова, която присъстваше на протеста на полицаите. То е преведено на арабски език.

„Преди час в министерството беше получено искането от страна на Главна прокуратура за съответната правна помощ към Обединените арабски емирства. Това, което прави министерството, е преглед от формална страна и ако има някаква неяснота, се уточнява. Подготвя се едно строго формално писмо от мен като министър, с което се препраща искането на прокуратурата“, обясни Йорданова.

Тя поясни, че процедурата ще се задвижи възможно най-скоро. Иначе разпитът е по така нареченото дело за изнудване.

По него като свидетели вече бяха разпитани лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, пиарът на партията Севделина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов.

Очаква се в понеделник показания да даде и премиерът Кирил Петков. 

Преди дни министърът на правосъдието съобщи, че след като получи документите, ведомството веднага ще ги изпрати в Обединените арабски емирства.

Божков пише мафиотски сценарий: Колко милиона може да скриеш в якето?

Прокуратурата търси правна помощ от Обединените арабски емирства за разпит на Божков

Прокуратурата отсече: Няма доказателства за изнудване на Васил Божков. Само следователи от Темида могат да разследват министри и премиера

ЖЕГА: МВР нахлу в чекмеджетата на Бойко (ОБЗОР+СНИМКИ)