0

М инистърът на вътрешните Бойко Рашков все още не е получил от прокуратурата папката с 19-те имена, предоставени на обвинението от премиера Кирил Петков.

Министърът на вътрешните Бойко Рашков все още не е получил от прокуратурата папката с 19-те имена, предоставени на обвинението от премиера Кирил Петков.

Тези имена, които бяха публикувани, в голяма степен са ни известни”, коментира той. „Нека видим какво ще ни прати прокуратурата - може тя да добави някои, например от бившите управляващи. И ние да проверим и да започнем да разследваме. Който е останал вън от вниманието на органите на МВР, а прокуратурата има данни за това, че някои от бившите управляващи е участник в извършването на престъпление и да ни изненада българската прокуратура с подобен случай, с който ние веднага ще се заловим”, допълни Рашков.

По темата за закона 'Магнитски", Рашков заяви, че едно от лицата вече се е освободило от имотите си. Остават още няколко, като Рашков не каза имена, но посочи, че става въпрос за хора от Бюрото за контрол на СРС-та, визирайки явно Илко Желязков и за човек от Дубай, явно визирайки Васил Божков.

По другата гореща тема "Булгаргаз", Рашков заяви, че явно МВР ще трябва да се насочи и към "Булгаргрансгаз".