0

З аместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин обяви, че налага мярката „порицание" на депутата от „Продължаваме Промяната” Искрен Митев и председателя на „Възраждане” Костадин Костадинов заради спречкването между двамата в сряда.

Вигенин посочи, че се е запознал със стенограмата и видеоматериалите от заседанието и въз основа на правилника на НС налага мярката. Митев и Костадинов могат да възразят срещу нея в тридневен срок. 

Припомняме, че вчера в Деня на детето пред очите на посетители и деца, депутати почти се сбиха. Основни действащи лица в спречкването бяха депутатът от Продължаваме промяната Искрен Митев и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Аз мисля, че всичко, което казах от трибуната беше вярно. А това, което видяхме, е, че Костадин Костадинов явно се припознава в думите, които казах" коментира Искрен Митев пред бтв.

"Той стана, дойде при мен и с обиди и заплахи. Виждате, когато един човек застане до теб, това за мен е насилие. Този човек се опита да заглуши думата ми, да ми отнеме правото да кажа това, което хората смятат за вярно", допълни депутатът от "Продължаваме промяната". По думите му "Възраждане" само симулират борба с ГЕРБ, а всъщност са част от ГЕРБ.

Относно наказанието за сблъсъците Митев каза, че ще приеме административната санкция. За мен най-голямото наказание е, че трябва да търпя, да слушам неистини от трибуната или някой да заблуждава хората и затова се противопоставих", уточни депутатът от ПП.