0

К ирил Петков и Асен Василев звънят на всички депутати от “Има такъв народ”. И като казвам на всички - имам предвид наистина на всички, написа лидерът на "Има такъв народ" във "Фейсбук". По думите му Василев и Петков обяснявали на депутатите колко е лош Слави Трифонов и колко добри и морални хора са те.

"Разбира се, с цел да ги убедят да гласуват за новото предложение за правителство с министър-председател Асен Василев. Аз в последните 30 години съвременна история на политическия живот за такова нещо не съм чувал. Нито в България, нито по света", казва Трифонов.

Той изтъква още, че това което правят Кирил Петков и Асен Василев не е незаконно, но чисто в човешки план е просто отвратително. "Според мен нищо не е на всяка цена, освен грижата за семейството и хората, които обичаш. Но ако властта за един човек е на всяка цена, значи този човек е сбъркан и вреден за всички останали. Кирил Петков и Асен Василев, искрено ви пожелавам да се задавите с власт", завършва Слави Трифонов.

По-рано Асен Василев и Кирил Петков преговаряха с отцепниците от ИТН да подкрепят новото правителство на "Продължаваме промяната". Стана ясно, че отцепниците ще се включват в работната група на ПП, като ще имат време до петък да обвяват подкрепата си за новия кабинет.