0

В неделя ще е предимно слънчево. Сутринта на отделни места в котловините и низините ще има мъгла или ниска облачност. Вятърът ще бъде слаб от югозапад. Максималните температури ще са между 2 и 7 градуса, в София - около 3 градуса.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Пред обяд ще духа слаб северозападен вятър, след обяд ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 4-6 градуса. Температурата на морската вода е 6-8 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб западен, по високите и открити части - умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 2 градуса, на 2000 - около минус 4 градуса.

В понеделник вятърът отново ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили, с него температурите ще се повишат. От север ще се появи разкъсана висока и средна облачност. През нощта срещу вторник и във вторник през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде ветровито, облачността временно ще се увеличи, от северозапад на югоизток на места ще превали, предимно сняг. Сутрешните температури във вторник ще са малко по-високи, дневните ще се понижат.