0

С обствениците на заведения обявиха, че ще работят протестно и са готови и да излязат на жълтите павета, ако исканията им не бъдат чути. Те настояват за ясна дата, в която ограниченията за работата им ще отпаднат. Те са категорични, че няма да спазват нито едно ограничение, което не важи и за останалите сфери.

"Стратегия за развитие на този бранш няма в тези трудни години, затова няма да спазваме ограничението от 22 часа. Всички нощни заведения ще работят и след 22 часа, не само в София, за всички градове, където важи такава заповед. Това е безумно, при положение че нашият персонал вече е ваксиниран и се влиза със зелен сертификат. Това е нов удар върху ваксинацията. Ние убедихме нашите служители да се ваксинират, сега те ни питат защо само нас ни затварят, при положение че други, които не са ваксинирани, си ходят на работа", заявиха от бранша след среща със здравните власти. От бранша заявиха, че завеждат искове върху тези заповеди, тъй като, по думите им, те са дискриминационни, тъй като се фокусира само върху един бранш.

"Хората се събират и по улиците, в градския транспорт, в училищата и по офисите. Ако влизаха толкова хора при нас, колкото в градския транспорт, щяхме да сме много добре, но не се пълнят толкова заведенията, за наше съжаление", заяви представител на бранша.