0

Д нес ще бъде облачно. До обяд в равнинната част от Южна България отново ще е мъгливо. На отделни места в Западна България ще превали дъжд, в планините - сняг. Ще духа слаб, в източните райони до умерен югозападен вятър.

Днес ще бъде облачно. До обяд в равнинната част от Южна България отново ще е мъгливо. На отделни места в Западна България ще превали дъжд, в планините - сняг. Ще духа слаб, в източните райони до умерен югозападен вятър.

Максималните температури ще са между 11° и 16°, в София към 12°, по-ниски, 7°-10°, ще останат в районите с по-трайна мъгла, съобщи за "Фокус" дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология Виктория Клещанова.

Над Черноморието облачността ще е значителна, но ще е без валежи. Ще духаслаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 9°-13°, а на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно, но само на отделни места, главно в масивите в Западна България ще превали сняг, под около 1500 метра - дъжд. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад - югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 0°.