0

В ъзрастен мъж е загинал при пожар в къща. Инцидентът станал снощи в гр.Септември. Малко преди полунощ в РСПБЗН-Белово и РУ-Септември бил получен сигнал за горяща едноетажна къща, намираща се в града.

Възрастен мъж е загинал при пожар в къща. Инцидентът станал снощи в гр.Септември. Малко преди полунощ в РСПБЗН-Белово и РУ-Септември бил получен сигнал за горяща едноетажна къща, намираща се в града.

Незабавно към мястото потеглил един специализиран автомобил на противопожарния участък в Септември и автопатрул на местното полицейско управление. Огнеборците предприели необходимото и изгасили пожара. По време на огледа в една от стаите бил открит обгорян труп на мъж, който се оказал 77-годишният стопанин на жилището. Тялото е транспортирано за аутопсия, а на мястото е извършен оглед.

По случая се води досъдебно производство. През последните 3-4 месеца, откакто е настъпил отоплителният сезон, това е 4-тата жертва на пожар, разразил се в жилищна постройка в пазарджишко. Най-често, потърпевши са самотни възрастни хора, които живеят без близки и роднини в домовете си и се отопляват на печки с дърва.

Понякога една искра от огъня може да възпламени стаята, където се намират хората или пък проблем с комина, откъдето може да прониква дим в спалното помещение, коментират огнеборци.