0

Т опъл вятър от запад-северозапад ще повиши температурите в последния ден от годината над 10 градуса. Това сочи прогнозата на синоптиците. Дневните температури в последния ден от годината ще скочат с 5-6 градуса. Ще има променлива облачност, над много райони временно намаляваща и до предимно слънчево.

Новата година ще започне с ветровито и сравнително топло време, към полунощ температурите в по-голямата част от страната ще са между 3 и 8 градуса и до сутринта ще останат над нулата, максималните ще са над 10 градуса. Ще има променлива облачност, по-често значителна, възможни са изолирани слаби превалявания. Според прогнозата за януари тази година се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която в Северна България и високите полета е между минус 2 градуса и 1 градус по Черноморието. Най-ниските температури ще бъдат между минус 15 и минус 10, по Черноморието - около минус 5, а най-високите – между 12 и 17.

Януари ще започне със сравнително топло и ветровито време. Облачността ще е променлива, често значителна, на отделни места ще има и слаби превалявания от дъжд, в планините над 2000 м - от сняг. По-малка е вероятността за валежи към 3-4 януари. През втората половина от първото десетдневие ще преобладава облачно време. Повишена вероятност за валежи има около 6-7 януари, отначало от дъжд, който с краткотрайното застудяване в ниските планински райони и високите полета в Западна България ще премине в сняг. Към края на периода ще се затопли.