0

Ж ители на Симитли излизат тази вечер на втори граждански протест. Причината е забавеното пускане в експлоатация на новия и напълно готов мост между квартал „Ораново“ и центъра на града, както и заради липсващите мантинели по пътя Полето-Брежани.

Протестиращите ще започнат да се събират след 18.30 часа на пътя при разклона за курорта Банско. Миналата седмица хиляди жители на общината блокираха за кратко ПП Е-79 при разклона за Банско в знак на протест срещу бездействието на институциите. Те бяха категорични, че ще протестират, докато проблемите им не бъдат решени. Протестът се организира в социалните мрежи.

Не е изключено и тази вечер да се стигне до блокада на пътя за Кулата и на шосето за Банско. Новият мост се вдигна на мястото на старото съоръжение, което е строено от немски войници и бе компрометирано, имаше риск да рухне. По новия мост движението ще бъде двупосочно, има пешеходна зона от двете страни, както и енергоспестяващо LED осветление. От АПИ обаче бавят издаването на Акт 16 повече от месец.