0

З везда от култовия сериал по Нова телевизия "Братя" помете с мотора си велосипедист на ул. "Раковски" пред Първа градска болница в София. Колоездачът бил по велоалеята, но не съобразил светофара. Актьорът пък в този момент продължил през кръстовището и го блъснал. Десетки сеирджии се събраха в района, след като във фейсбук групите стана ясно, че публична личност е замесена в тежката катастрофа.

Велосипедистът е с няколко травми. Лекарите са го откарали в „Пирогов”. 30-годишният мъж е със счупване на бедрото, черепно-мозъчна травма, бил е контактен след удара и е без опасност за живота. Виновният моторист е актьорът Мартин Димитров, който широката публика познава много добре от участието му в сериала "Братя", където влиза в образа на Радо Андреев.

По думите му велосипедистът изскочил на пътя внезапно, без да се огледа, и е бил със слушалки, затова не е чул, че го приближава мпс. Заедно с Мартин Димитров е пътувала непозната дама на 23 години - тя не е пострадала тежко, но има разкъсно-контузна рана на единия крак. Младият актьор, който изигра Радо Андреев - дясната ръка на наркобоса Денис Топал в хитовия сериал "Братя", коментира по Нова телевизия, че не е могъл да реагира, тъй като колоездачът е изскочил внезапно.

При дошлите на местопроизшествието катаджии се породи спор след огледа, тъй като видимо колелото бе ударено отзад. Остана загадка как точно велосипедистът е изскочил пред мотора на актьора, а ударът не е страничен, а отзад. Според част от коментиращите във Фейсбук за ситуацията си е виновен мотористът, а не колоездачът, който е просто участник в движението без необходимите законови регламенти като книжка и познаване на правилника.

По-рано стана ясно за катастрофата на столичния булевард. Произшествието е стана малко преди 9.30 часа, но не стана ясно, кой е виновника за произшествието.