0

Н яма да връщаме старата организация на движението на „Патриарх Евтимий“, „Фритьоф Нансен“ и бул. „Витоша“. Това каза пред „Телеграф“ общинският съветник Борис Бонев.

Той коментира, че решението на ВАС е да спрат изпълнението на новата организация, а не да връщат старата.

ОБРАТ! Спряха спорния проект за реорганизацията на движението в центъра на София

„Предстоят разговори с МВР и СДВР във връзка с техните разпореждания, тъй като част от тях ние намираме за неоснователни, най-вече заграждането на булеварда с плътна строителна ограда“, заяви Бонев и добави, че напълно подкрепя позицията на кмета Васил Терзиев това да не бъде изпълнено. Според Бонев това искане на полицията е безумно и призна, че самият той има забележки към изпълнението на новата организация.

СПОРЪТ СЕ РАЗРАСТВА: Съдът подхвана новата организация на „П. Евтимий“ след заведеното дело!

Съветникът се обърна към Калин Стоянов, ако остане на поста. „Призовавам го да спре тази война между институциите. Това е една война, която СДВР няма да спечели. Това не означава, че Столичната община ще спечели, означава, че всички ще изгубим. Предстоят разговори. Надявам се, че аргументите, които ще дадем за усмиряването на ситуацията, ще бъдат взети предвид“, каза той. Дали „Фритьоф Нансен“ ще стане двупосочен зависи от допълнителни разговори.

Паркирането по Витошка - грешно!

„Ние сме склонни да направим промени по проекта, ако те бъдат защитени адекватно и с аргументи от живеещите и от експертите, които са част от комитета за наблюдение на новата организация, в който обаче живеещите отказват да участват“, каза той и подчерта, че компромисът не означава 100% да изпълнят искането на живеещите.

Напрежение

Според него истерията, в която се е превърнала една велоалея и една бус лента, не е нищо повече от политическа. „Хората, които живеят там, имат право да протестират, те са недоволни, защото 20 години никой не реши проблема им с паркирането“, добави той и подчерта, че работят по построяването на 15 монтажни паркинга и три подземни, както и по подобряването на градския транспорт.

Реорганизациите на движението по „Витоша“ и „Патриарха“ отиват на съд!

Бонев посочи, че регионалното министерство има наредба, според която паркирането по булеварди като „Патриарх Евтимий“ е забранено. Според него не е изключено да се стигне до това тя да бъде приложена за целия град. Съветникът попита дали тогава те ще са виновни и няма ли да съжалят онези, които са се противопоставили срещу новата организация на Попа.

От думите му стана ясно още, че всички институции са се активирали срещу общината и в момента там текат проверки – от ДАНС, Икономическа полиция, АДФИ. По думите му такова нещо никога не се е случвало, но това не ги притеснява.