0

З ависими се друсат с инжекции от „Екоравновесие“. Шокиращото разкритие направи пред „Телеграф“ кметът на София Васил Терзиев.

Той обясни, че при 20 кучета в приюта се изписват 100 обезболяващи инжекции.

ПАЗАРЪТ НА ДРОГА СЕ ПРОМЕНЯ: Фентанилът атакува, кокаинът търпи невиждан крах

„Другото се продава на пазара, защото се използва за друсане, то е наркотик. Всичко е схема. Дереш докрай. Не може да имаш толеранс към такова нещо“, заяви той.

Терзиев обясни, че новият директор на предприятието Димитър Димитров е изключителен професионалист и трябва да му се даде кредит на доверие, защото батакът в дружеството е сериозен. 

Разкрития 

Кметът коментира, че промяната ще се случи, но това е трудна мисия заради факта, че 60% от обществото толерира корупцията.

Кметът на София Васил Терзиев и вр.и.д. директор на ОП Гробищни паркове Румен Димитров

 Кметът на София Васил Терзиев и вр.и.д. директор на ОП Гробищни паркове Румен Димитров
Владимир Христовски

Той подчерта, че при всички проверки се натъква на безобразия. Терзиев разкри още, че както в ОП „Гробищни паркове“, така и в Столичната община са били откраднати и унищожени документи.

КУРИОЗ: Наркомани бягат с новородено през прозорец от родилното!

„Това е така, защото няма централизирана система, където да се държат всички документи. Има „Акстър“, но в него не влиза всичко. Това, което са правили, е да държат мейли и документи локално на компютъра“, разказа той и добави, че т.нар. дигитализация в общината не включва мейл сървър.

„Всичко ми идва на локалния мейл бокс. И какво правят някои от колегите - форматират диска, а две-три седмици преди изборите другото минава през шредера“, посочи кметът. От думите му стана ясно, че до края на месеца ще заработи ново мобилно приложение, през което ще може да плащаме данъците си и почасовото паркиране в града.

Терзиев каза, че целта му също така е сигналите да спрат да потъват в контактния център, да може да се проследяват и когато е необходимо, да се реагира на момента, а не след седмици. „Целта е да имаме 50 000 – 100 000 души инспекторат. Така никой няма да може да се скрие“, смята той и добави, че в тази бройка ще влязат всички будни и ангажирани с проблемите на града жители.

Той се обяви още и за скок на глобите и въвеждане на полагането на обществено полезен труд като мярка срещу вандализма и нарушенията. 

Прокуратура 

Временно изпълняващият длъжността директор на ОП „Гробищни паркове“ Румен Димитров обяви пред „Телеграф“, че дава действащата организирана престъпна група на прокурор. Той сподели, че нейни представители дори са дошли да го заплашват, след като е встъпил в длъжност, но увери, че хегемонията на голямата погребална компания няма да продължи, докато той управлява гробищните паркове в София.

Наркозависимият Кристиян пред "Телеграф": Започнах с трева, за да се впиша в компанията!

„Злоупотребите, на които се натъква екипът, в това число и на гробищата, другата седмица вкарвам казуса в прокуратурата. Местенето на кости на наши близки от точка в точка с цел кражба е недопустимо“, заяви той.

В понеделник доброволци се включиха в призива му да изчистят парцели в централните гробища. След почистването бяха засадени 300 фиданки люляк, предоставени от „Гората.БГ“.