0

В ъпреки пандемията и невъзможността да се срещнем тази година на живо с един от най-популярните астролози – Гал Сасон или гуруто на звездите, както го наричат в Холивуд, той самият вече планира посещението с в една от любимите си страни през новата 2021 г., за каквато смята България. Той каза: „Разбира се планирам нови пътувания до България. Всеки път, когато съм в Европа отделям специално време за да посетя държавата ви, съобщи вестник Телеграф. 

Въпреки пандемията и невъзможността да се срещнем тази година на живо с един от най-популярните астролози – Гал Сасон или гуруто на звездите, както го наричат в Холивуд, той самият вече планира посещението с в една от любимите си страни през новата 2021 г., за каквато смята България. Той каза: „Разбира се планирам нови пътувания до България. Всеки път, когато съм в Европа отделям специално време за да посетя държавата ви, съобщи вестник Телеграф. 

Смятам да дойда и през лятото освен в средата на декември за редовния ми семинар. Може би през юни или юли, а може и по-рано, ще видим!“.

В предсказанията си за 2020-та, Гал Сасон успя да предвиди редица от трудностите, с които светът се срещна през тази тежка година, в това число и пред „Телеграф“ за пандемията, която връхлетя света. Изчисленията за настъпилата 2021 година са значително по-позитивни според популярния астролог. В книгата си „Астрологична прогноза за 2021: Светлина в мрака“ Гал Сасон пише: „Нумерологията на 2021 се свежда до 5. Това число крие предизвикателства: в кабалистичното Дърво на живота се свързва със Сферата на строгостта, а в нумерологията символизира война и нестабилност. Най-голямото предизвикателство на 2021, с което ще трябва да се справим обаче, е, че тя „застъпва“ след 2020. Добрата новина е, че през 2021 превключваме от елемента Земя на елемента Въздух, което ни дава шанс да полетим високо над предизвикателствата на 2020“.

Гал Сасон даде специално интервю за „Телеграф“ от къщата си в Лос Анджелис.

Гал Сасон споделя в пециално обръщение към българите: „България е в моето ДНК и винаги ще заема специално място в сърцето ми. Някои от вас може би знаят, че баща ми е от Варна. Израсъл съм с разказите за смелостта, добротата и състраданието на българите към моето семейство в мракобесни времена, когато фашизмът е заплашвал да унищожи света“.

- Преди всичко, разкажете какви са очакванията ви за 2021-ва?

- Както една трудна бременност може да доведе до предизвикателства за детето, смятам, че основният проблем на 2021-ва, е че идва именно след 2020-та. Детето, родило се след тежка бременност, може да има чудесни гени и много таланти, но травмата на родителите със сигурност ще има отражение върху живота му. Лошите моменти от миналата година не означават, че със сигурност и тази година ще бъде тежка. Но тя ще бъде една идея по-трудна от останалите, просто защото настъпва след трудната 2020-та. Не ни чака нищо страшно освен, че очакваме една по-опасна конфигурация между Уран и Сатурн, които ще направят квадратура в Телец. Това явление вече започва да се случва и ще го усетим най-силно през февруари, юни и декември от новата година.

- С какво се характеризира това явление в астрологията?

- Характерен за този период е сблъсъкът между либералното и консервативното поколение и мнение. Приспособяването към идеята, че по-възрастните ще трябва да направят път на младите и да предадат своята сила нататък, ще бъде малко по-трудна за възприемане.

- А има ли други опасни явления?

- С изключение на това явление, квадрата в Телец между Сатурн и Уран, като цяло в тази година ще сме благословени от връзката между Сатурн и Юпитер във Водолей, която започна на 21 декември миналата година. Тя продължава и сега и ще бъде много полезна и положителна за всички ни. Тази връзка може да ни донесе иновации, технологично развитие и лесна комуникация между различни общности и хора“.

- Какви са вашите астрологически предсказания за България и можем ли да очакваме по-добра година за страната ни ксато цяло?

- Със сигурност годината ще бъде по-успешна от последната. Тъй като се очаква позитивната енергия от Сатурн и Юпитер да премине от Козирог във Водолей, българите трябва да се фокусират върху своята собствена енергия, за да открият себе си и своята житейска цел. Нека кажем, че България, като всяка една страна, е един вид компания. Бих казал, че българският генерален директор трябва да подобри маркетинга и брандинга и да промени позицията на основната цел на държавата, не само в Европейския съюз но и в глобален план. Това означава, че тази година е подходяща за преоткриване и подобрения. От последния път, когато Юпитер и Сатурн са били заедно в Първи дом на страната, са минали 600 - 700 години. Така че можем да смятаме, че наистина е настанал моментът България да реши какво точно иска да прави и къде точно иска да бъде. В допълнение държавата се намира под знака на Телец, а тази година Уран ще бъде в зодия Телец, което значи, че идва време на промяна, но и на непредвидимост.

- Как смятате, че ще се развие ситуацията с Covid 19 и можем ли да очакваме нови пандемии?

- Както споменавам в книгите си с астрологически прогнози за 2020-та „Скок на вярата: Раждането на нов свят“ и за 2021-ва „Светлина в мрака“ (б.р. издадени у нас от „Кибеа“), Уран в астрологията означава революция и пробуждане, а Телец представлява връзката с природата, майката Земя и тялото. Застъпването между Уран и Телец, не е случайно и означава, че ние сами допринасяме за случващите се катаклизми. Създалата се ситуация през изминалата година може да бъде изтълкувана като опит на Уран да ни събуди и отрезви. Хората предвиждаха различни видове природни бедствия, но не и това. А истината е, че този вирус сам по себе си е природно бедствие. Подобен вид заболявания се появяват от животни, загубили естествената си среда на обитаване. И докато продължаваме този агресивен към природата подход и начин на живот, вярвам, че ще срещнем още много пандемии. Не е въпрос на астрология, а на свобода на избора и осъзнаване.

- Мистър Сасон, а кои зодии ще имат най-успешна година или всички имаме равен шанс за успех?

- Очевидно тази година Водолеят ще бъде най-яркият акцент, тъй като Юпитер – планетата на позитивизма, ще съпътства знака, придавайки му простор и спокойствие. Сатурн – планетата на трудностите и предизвикателствата, също ще повлияе върху зодията, създавайки много силен фокус. Така че, може да се каже, че за Водолея това ще бъде и най-добрата, но и най-лошата година.

- А за други зодии?

- На особен фокус е и зодията Близнаци, защото Северният лунен възел е под прожекторите на този знак до края на 2021-ва. Освен това и ретроградният Меркурий ще бъде под въздушните знаци, така че тази година се очертава главен фокус върху въздушните зодии. Към края на годината акцентът ще се измести към Телец, поради затъмнението, което ще премине през остта между Телец и Скорпион. Като цяло всеки знак има своята цел, върху която да се съсредоточи през следващата година. Овен трябва да поработи върху отношенията си с хората и с общността си, Телец – фокус върху кариерата, Близнаци - върху образование и пътувания, Рак -сексуалност, страст и интимност, Лъв – връзки и партньорства, Дева – здраве, хранителен режим и работа, Везни – деца, Скорпион – домашната обстановка, семейство и имоти, Стрелец – комуникации и бизнес, Козирог – пари, Водолей – както споменахме, търси фокус върху всичко, а Риби – интуиция, мистика, изкуство и минали животи.

- В последно време много се говори и пише за Змиеносец. Някои смятат, че то също трябва да бъде наредено сред зодиакалните съзвездия и да стане 13-тата зодия. Какво е Вашето мнение по въпроса?

- Абсолютни глупости. Мислете за зодиите, като за кръг. Кръгът в небето е точно 360 градуса и може да бъде разделен точно на 10, на 6, на 12, но не и на 13. Причината да делим на 12 се крие в основаването на астрологията от шумерите и след това от вавилонците, за които числата 60, 30 и 12 са били свещени. Затова все още имаме 12 часа през нощта и 12 часа през деня, все още имаме 60 секунди в минута и 60 минути в час. Някой ден някой си може да реши, че имаме 70 секунди в минута и в това няма, но науката не би се променила. Хората трябва да разберат науката, хилядолетните познания, които стоят зад съзвездията и зодиакалните знаци. Някои от тези съзвездия са по-малки от други, но това не променя факта, че те всички са разположени на 30 градуса едно от друго в зодиакалната координатна система. Включването на Змиеносеца кара хората да вярват, че не са своята зодия, тъй като дадената зодия вече не попада върху съзвездието си. 13-тото съзвездие съществува, открито е формулирано като такова в Древна Гърция, още в 1 - 2 век е описано. През 10-тина години някой, в повечето случаи астроном, който иска да се прочуе по някакъв начин, публикува статия по темата. Случи се преди 10 години, преди 5 отново, а в България може би се случва дори по-често и после отново пламва сензацията, че никой не е истинската си зодия. В картко заключение ще кажа: съзвездието Змиеносец съществува, но това не го прави зодиакален знак.