0

О т видинското село Куделин четирима мъже ще се опитат да «превземат» дистанцията от 682 км  за 48 часа, без да се съревновават, по северната граница на страната до черноморското село Дуранкулак, редувайки бягане (цяла една маратонска дистанция от 42,195 км)  с каране на велосипед (общо 640 км). Единственото по рода си, приключение стартира в събота. Начинанието ще се смята за успешно, дори ако само един от четиримата успее да финишира в предварително зададените 48 часа.   По време на самото изпитание движението на всеки един от участниците ще може да се следи директно в интернет чрез специална технология за GPS проследяване в реално време, а мястото на срещата с “ героите” ще бъде страницата на събитието с адрес dunavultra.com.

„Дунав Ултра 3: River Monsters” е третото поред издание на кампанията в подкрепа на едноименния веломаршрут по поречието на река Дунав до Черно море.

Кметът на Видин  Огнян Ценков поздрави  преди старта участниците в спортно изпитание  "Дунав Ултра 3" - Илиян Лазаров – бегач, Станислав Евгениев – гребец, Филип Лхамсурен – приключенец-сървайвър и Борис Бегъмов - колоездач, създател и идеолог на концепцията  «Дунав Ултра», и им пожела успех. Спортистите ще преминат по маршрута през 76 населени места- 13 града и 63 села.