0

Цяла армия фенове щурмува НДК на лов за покемони, след като за два дни София се превърна в световна столица за най-запалените привърженици на Pokemon Go.

Най-нетърпеливите бяха там още в обедните часове на деня.

Грандиозното събитие всъщност стартира към 16 часа в събота, когато вратите на НДК бяха отворени и тълпата с фенове нахлу в конгресния център. За да се впуснат в приключението, дойдоха хиляди фенове от цялата страна, както и участници от Гърция, Македония, Сърбия. Сред почитателите бяха предимно тийнейджъри. Най-нетърпеливите пък бяха дошли още в обедните часове, за да са сигурни, че ще могат да влязат в сградата, където са осигурени и изненади.

За 13-годишния Петър Pokemon Go се е превърнала в истерия, тъй като е много добре замислена от създателите. Целта според него е

тийнейджърите да излязат от вкъщи

„Наистина играта помага да се социализираш и е направена точно за тези, които са предпочитали да си стоят в къщи пред компютъра. Очаквано се превърна в истерия. Хубавото е, че не стоиш на едно място, а непрекъснато трябва да ходиш, това е интересното“, обясни Петър, който заедно с приятелите си вече обикаляха на лов из района на НДК. Според тях и през първия ден от събитието са се събрали над 2000 души.

„Запали ме мой приятел, заради него си изтеглих играта. Дори да си призная,

в началото ми беше скучна, но след това се запалих по Pokemon go“, разказа и 15-годишният Юлиян от София.

Целта на събитието беше това да се превърне в най-големия лов на покемони в Европа, като първоначално 10 хиляди души бяха потвърдили участие. Идеята беше София да задмине Сан Франциско, където преди няколко дни играта събра над 9 хиляди привърженици. Инициативата се проведе с подкрепата на Столична община.

Втори тур от масовия лов

на покемони предстои на 6 и 7 август, който ще е в столичен мол. Там ще има скрити плюшени играчки за участниците.

„Едва ли ще отида на 6 август. Да си призная, не си падам по такива масови изяви. Този път дойдох от интерес, но едва ли ще повторя“, каза и 13-годишният Сашко, който се похвали с няколко уловени покемона.