0

П очти на прага на новата 2021 -ва година сме и всички мечтаем за по-добър старт, повече здраве и успехи през идните 12 месеца. Но, както е известно, начинът, по който изпращаме старата година вещае как ще ни потръгне през новата!

Почти на прага на новата 2021 -ва година сме и всички мечтаем за по-добър старт, повече здраве и успехи през идните 12 месеца. Но, както е известно, начинът, по който изпращаме старата година вещае как ще ни потръгне през новата!

Неслучайно в редица държави хората си имат определени ритуали за привличане на късмет, богатство и любов. В много страни се вярва, че това, което направим точно в полунощ, ще повлияе върху нашия късмет, щастие, благоденствие, личен живот и финансови възможности. Народните поверия  обещават да привлекат позитивна енергия в дома, други гонят злите сили, а трети помагат да открием любовта. Вижте по-долу  10 вълшебни ритуала в новогодишната нощ от цял свят - е, някои от тях може да са странни, но хората са убедени, че действат!

1. Изяжте 12 зърна грозде. Да, точно колкото месеците в годината. Хапвайте по едно за всеки удар на часовника. Така правят в Испания. Смята се, че този ритуал носи късмет, а дори да не е така, поне ще започнете годината с приятен и освежаващ вкус.

2. Когато часовникът удари полунощ, целунете любимия си човек. Смята се, че тази традиция е част от английския и немския фолклор. Поверието гласи, че с първия човек, с когото имаш контакт през новата година, ще делите една събда. Избирайте мъдро. 

3. В Дания хората се качват на столове и скачат точно в полунощ за здраве, късмет и прогонване на злите духове. Е, от опит глава не боли (освен ако не счупите стола). 

4. В Колумбия в деня преди новогодишната нощ хората взимат със себе си празните си куфари и излизат на кратка разходка в квартала. Вярва се, че този ритуал ще направи годината им наситена с много пътувания и вълнуващи преживявания. 

5. В Ню Йорк през целия празничен сезон се предлагат специални ментови прасенца. На Нова година празнуващите се изреждат да удрят лакомството със специален чук и си взимат по парченце, което да хапнат за здраве и благоденствие.

6. Дръжте прозорците отворени. Вратите също. Как иначе ще изпратите старата година и ще посрещнете новата? Поне така разсъждават на Филипините и проветряват добре дома си през целия ден, за да се освободят от зли духове и да се наситят с позитивна енергия.  

7. Внимавайте какво ще облечете и нямаме предвид само дрехите. В Латинска Америка се смята, че носенето на жълто или зелено бельо на 31 декември ще гарантира благоденствие, червеното - любов, а бялото - вътрешен мир. 

8. Облечете се в бяло. В Бразилия всеки, който носи дрехи в този цвят на Нова година, ще бъде окичен с много щастие и късмет. Ако са близо до морето, местните поднасят цветя на митологичната богиня на водата - Йемания.  

9. В Пуерто Рико ходете внимателно по улиците на Нова година! Там хората вярват, че ако изхвърлят кофа с вода през прозореца, ще изгонят злите духове. Също така поръсват захар на прага на дома си, за да привлекат позитивна енргия и да им е "по-сладка" новата година. 

10. В Русия всеки пише на едно листче какво иска да му се случи през новата година, запалва бележката и разтваря пепелта в чаша шампанско, която трябва да изпие до полунощ. Това звучи далеч по-ефектно от традиционния празничен тост.