0

А стролози казаха пред „Телеграф“, че месецът на сватбата много влияе и на това какъв ще бъде бракът.

Астролози казаха пред „Телеграф“, че месецът на сватбата много влияе и на това какъв ще бъде бракът.

Разбира се, в един и същ месец година след година има различия в астрологичните събития, но има и някои особености, които са общи. Още повече, когато се прави една сватба, тя е обвързана както с личните хороскопи на двамата бракуващи се, така и с тези на свидетелите, кумовете, сватовете и т.н. И все пак има някои характерни особености, които дават интересни обяснения какво може да се очаква от даден брак, гледайки месеца, през който се е случил. Никога не е излишно да имаме едно наум, но и да знаем, че, когато дойде важният ден, най-добре е човек да вярва на собствената си интуиция, а и на вековните и хилядолетни традиции. Още повече, че тези традиции са направени не случайно, като целта е да бъдат омилостивени висшите сили, да се подредят енергиите и да се предизвика отзивчивост на съдбата. Църквата има дни, в които не извършва бракосъчетания - това е от особено значение и подобни дни има във всяка една религия. Но народът е казал, че съдбата си знае работата.

Януари

Януари е смятан за най-студеният месец, но това не важи за сватбите в него. Първият месец от календарната година дава много възможности на влюбените да съчетават работа и любов. А и принципно това е от най-купонджийските месеци през годината. В него свършват мръсните дни, природата и душите се пречистват. Но и трябва да се внимава, защото има и други дни, в които е лесно бракът да се подхлъзне.

Февруари

Февруари е месец, който дава възможности за съгласие, хармония и любов. Много любов и във всички направления. Смята се астрологично, че принципно браковете, сключени през февруари, са по-здрави и дълготрайни от останалите. Но не се подвеждайте да сключвате такива на 14 февруари, когато е празникът на Свети Валентин – той е привнесен при нас, а традициите на Трифон Зарезан са силни. Те могат да доведат до първоначално опиянение, но след това неминуемо има и изтрезвяване, което често е съпътствано от махмурлук. Все пак февруари е месец на крепки бракове, като трябва да се поддържат и постоянни контакти с някои от сватбарите, особено с близките приятели и роднини.

Март

Сключените през март съюзи се отличават с невероятна страст. Всичко предвещава, че мартенските двойки имат здрави връзки. Но те не падат свише, а за тях трябва да се работи постоянно, цял живот, казаха пред „Телеграф“ експертите по астрология. Тези влюбени трябва да бягат от егоизма си, за да имат успех като двойка. Все пак Баба Марта винаги може да поднесе изненади и то доста люти, затова е хубаво винаги да се има едно наум. Еуфорията от съвместното съжителство може бързо да бъде заменена от точно противоположните чувства и накрая да се стигне до фазата на врага в моето легло.

Април

Април е лъжовен, както се пееше в една много стара песен на най-популярната ни естрадна певица, родена в същия този месец. За сключените през април бракове също има доста опасности и подмолни камъни. Скандалите не са изключения и за да бъдат преодолени трябва доста силна воля. За бракосъчетаните двойки в месеца на хумора не всичко е само забава, а много често пътят към семейно щастие е трънлив и приключва още в началото. Ни при проява на повече разум, отколкото емоции всяка една двойка има големи шансове бракът й да бъде ползотворен и здрав. Принципът е първо да се мери седем пъти, а после да се реже – лесно е за казване и много трудно за приложение, но това е златното правило.

Май

Не случайно се казва, че на оженилите се през първия изцяло пролетен месец главите им могат лесно да се замаят. Да, може да има проблеми, но това не означава, че не са също така лесно преодолими. Нужни са малко повече воля и особено отстъпчивост и от двете страни. Да се съобразяваш с мнението на половинката е от изключителна важност на обвързалите се през май. Действат ли двамата като едно цяло, няма да имат сериозни пречки пред себе си.

Юни

Юнските сватби са пълни с биоенергетика, казват експертите. От древни времена това се е считало за едно от най-добрите времена за сватби. Но вричанията не винаги трябва да се правят в най-късия ден от годината, когато е лятното слънцестоене. За него си има други обичаи и те са свързани с небесната сватба между Слънцето и Земята, между божественото и човешкото. Все пак дори браковете, съчетани на този ден, ще имат подкрепата на вселената, казаха пред „Телеграф“ познавачите на висшите закономерности. Смята се че двойките, врекли се през юни, по-лесно ще приемат трудностите и ще преодолеят всички пречки. Късите нощи могат да се окажат доста полезни за брака.

Юли

Най-добре е сватбите през юли да са по-скромни и да не са толкова показни и пищни. Нарушилите тези правила, могат да очакват спънки в брака, твърдят експертите пред „Телеграф“. Първият изцяло летен месец има силна енергетика, но често действат противоположни сили, които могат да объркат нещата. Изневери, изкушения и недоверие могат да са някои от най-често срещаните проблеми. Дори съблазните да не бъдат приети, съмненията у партньора остават. А това подронва взаимното уважение и често подозрението измества любовта за юлските двойки. Но и тези трудности могат да бъдат спестени с малко повече желание. Недоброжелатели много, а и времето е подходящо за черни магии, но и за развалянето им. Така че юлската сватба може да доведе както много проблеми, така и големи успехи.

Август

Август винаги поправя негативните енергии и прави дори най-лошите неща да изглеждат една идея по-приемливи. Добър месец за сватби и здрави съюзи. Счита се, че има всички предпоставки сключилите съюз през август да бъдат с щастлив брак и траен съюз за цял живот. Експертите казват, че може би най-подходящото време за сватби е именно през август, дори по-добро от юнското.

Септември

Има старо поверие, че тези, които се бракосъчетаят през септември, ще забогатеят. Винаги ще имат храна на масата и бели пари за черни дни. Но за да е успешен този съюз и двамата не трябва да забравят, че бизнесът и работните дела са на второ място, а на първо е връзката с партньора. Не трябва да се преуморяват, особено, ако стане реч за другия. Трябва да намерят начини да са си интересни един на друг дълги години и чак тогава ще могат да събират плодовете на своя съвместен труд. Близостта, добротата, вниманието и душевната топлина са от особено значение. Винаги и двамата трябва да имат на ум, че лесно могат да се подхлъзнат и да загубят доверието помежду си, а това води към поредица от неблагоприятни събития.

Октомври

През октомври сватбите носят доста разнопосочни енергии. Не е изключено от тези бракове да вее нетипичен хлад и сравнително бързо да се стигне до отчужденост. Затова се смята, че най-важното за октомврийските двойки е винаги да дават на половинката си свобода и лично пространство. Само така ще преодолеят пречките през съвместното си съществуване. Взаимното уважение е най-важното условие на тези двойки да бъдат щастливи и дълготрайни.

Ноември

За бракуваните през ноември има три основни опасности – завист, обиди и злоба. Ако преодолеят това, тези двойки доста по-лесно ще преминават през общите трудности. Споделянето между двамата е много важно, както на добрите неща, така и на лошите. Има опасност обаче проблемите да станат постоянен гост и трябва доста да се внимава в такива отношения. През ноември ледът, върху който стъпва двойката, е тънък и той лесно може да доведе към подхлъзване и пропадане, но и към по-добри места.

Декември

Сключилите брак през декември сякаш по-лесно могат да се подхлъзнат върху лъжи и притворство. Скритите тайни имат свойството първо да заблуждават, но и понякога да излизат наяве, а тогава нещата могат да станат неконтролируеми. Безметежното съществуване лесно може да бъде нарушено от спорове и скандали. Затова от особена важност е всеки скандал да бъда потушаван още в зародиш и да не му се дава да се развие и дълбае непреодолими препятствия. Декемврийските двойки трябва да се стремят към повече толерантност един към друг и уважение на личното пространство.