0

По време на емоциите, които ни предлага европейското във Франция, освен футболните звезди на фокус, макар и в сянката им, са и техните половинки. Някои прелитат с ореола на модели. Други пък са световноизвестни спортистки като тенисистката Ана Иванович, която ще се омъжва за капитана на Германия Бастиан Швайнщайгер. Трети, като Сара Карбонеро, са съкратили фатално дистанцията от репортера до спортиста, тя е до Икер Касияс. Но има още много, които не им отстъпват по красота и излъчване, макар и да не са толкова популярни.

Златан е по-млад с 11 години от Елена

Елена Сигер Името на Златан Ибрахимович е обсъждано във всички сайтове, вестници и телевизии. Ибра е известен със своето чувство за хумор и с крилатите фрази по време на интервюта. По-встрани от него обаче стои съпругата му Елена Сигер. Интересен факт е, че Ибрахимович, който е на 34 години, е с цели 11 г. по-млад от нея. Двамата имат две деца – Максимилиан и Винсент. Запознават се още когато шведският национал е част от „Аякс“. В биографията си нападателят разкрива, че когато е бил в Амстердам, отначало това, ч  е се намирал далеч от къщи изобщо не му се харесвало. След запознанството си с Елена, която е моден дизайнер, той неведнъж прелита от Холандия до Швеция, за да може да се вижда с нея. По-късно нещата потръгват и двамата стават семейство.

Друга шведска половинка също приковава вниманието. Това е жената на централният защитник Микаел Лустиг – Йозефин. Тя е на 26 години, занимава се с дизайн и е блогър.

В последно време украинският отбор впечатлява с представянето си. В основата на добрите игри са крилата Евген Коноплянка и Андрий Ярмоленко. Ярмоленко, който играе за „Динамо” (Киев), е женен за Ина. Двамата имат син Иван, а Ина е много активна в социалните мрежи. Тя работи за американска благотворителна организация и поне веднъж годишно пътува до САЩ. Виктория Коноплянка пък е половинката на другата украинска звезда. Тя не е толкова популярна, а за самата двойка не се знае чак толкова, но определено и тя харесва футбола.

Един от най-добрите турски играчи в последните години Арда Туран има до себе си красивата Аслихан Доган. Преди време Арда и Доган се скараха заради снимки, които полузащитник качил в Инстаграм. В Турция често се спекулира за тяхната раздяла, но от фотографиите в медиите личи, че двойката не планува раздяла.

Нури и Тугба Шахин По-интересен е случаят обаче с половинката на друга турска звезда – Нури Шахин. Полузащитникът на „Борусия” (Дортмунд) е женен за прелестната Тугба Шахин. Освен жена тя е и... негова братовчедка. Двамата са женени от 2007 г. и имат син.

Ракел Маури е съпругата на хърватския национал Иван Ракитич, тя не е модел, а стилист в Севиля. Двамата се запознават през 2011 г., докато Иван играе за едноименния отбор. През 2013 г. вече имат дъщеря.

Половинки с титли

Някои от футболните половинки са печелили приза „Мис” в родните си страни. Едната от тях е Александра Иварсдотир, „Мис Исландия 2008” - гадже на звездата на исландския национален тим Гилфи Сигурдсон.

Александра Иварсдотир Яник Ферейра Караско може също да се похвали, че излиза с най-красивата жена в своята страна. Крилото на „Атлетико” (Мадрид) е обвързан с Мис Белгия 2013 Номи Хапарт. Паралелно с модната кариера тя учи и медицина. Връзката между двамата е много силна, доказателство за което бе целувката между двамата след гола на Караско във финала на Шампионската лига.

Кайл Лафърти, който е основният реализатор на Северна Ирландия е сгоден за Ванеса Чънг, която има титла „Мис Шотландия”. Интересен факт за Лафърти е, че до 2012 г. той бе женен за друга „Мис Шотландия” - Никола Мимнах, но се разведе с нея през 2014 г. Младият краен защитник на „Ливърпул” Натаел Клайн има до себе си модела Карла Хоу. Хоу е зайче на „Плейбой” и е известна с това, че е излизала с Марио Балотели, Уиз Калифа и Уил Ай Ем. Карла има сестра близначка – Мелиса, която също е модел. Томаш Росицки, Роби Кийн и Грациано Пеле също имат красиви половинки до себе си. Радка Коцурова е бивш чешки модел. С Роцицки се срещат през 2002 г., когато снима фотосесия за известна спортна марка. Радка пътува постоянно от Прага до Лондон, докато Росицки играе в „Арсенал”. Женят се през 2014 г. Радка Росицка

Клаудия Кийн е модел на бельо и бивша „Мис Ирландия”. Завършва „Икономика и финанси”. Среща се със сегашния си съпруг Роби Кийн, когато е едва на 18. Женят се през 2008-а и имат двама синове. Унгарският модел Виктория Варга излиза с нападателя на „скуадра адзура” Грациано Пеле от 2012 г. Таранът я намерил във Фейсбук и започнал да й изпраща съобщения. Закачливата блондинка заявява на футболиста по време на едно нейно пътуване до Италия, че опира до него да я открие. Естествено, той го прави и й подарява 100 рози при първата тяхна среща.

Виктория Коноплянка