0

Светлинни лъчи

Вечерта на 4 октомври в небето над европейската част на Русия бяха забелязани странни „светлинни лъчи“.

Спекулация или факт? Космическите сили на Русия провеждат експерименти с чужди спътници в орбита, съобщиха от руското военно министерство.

Изявлението им е направено по време на честването на 65-ата годишнина на Космическите сили, съобщава РИА Новости, ситиран от novotopoznanie.com.

Военните се похвалиха още, че са открили пусковете на над 150 чужди ракети и са подобрили способностите си в космическото пространство.

Експеримент, едва ли?

Москва не уточнява какво има в предвид с фазата „експерименти с чужди спътници“.

Счита се, че те са експеримент с антисателитно оръжие.

Според някои военни кореспонденти от Русия феноменът не е с естествен произход. Той е причинен от най-новото руско супероръжие „Пересвет“. За системата се знае малко, като дори няма видео на нейни тестове в действие.

Лазерната система „Пересвет“ е кръстена на Александър Пересвет, руски духовник, който, воюва срещу Златната орда през средновековието.

Първоначално се твърдеше, че „Пересвет“ ще има за задача да сваля вражески ракети. Според военните експерти обаче системата е много по-удачна като антисателитно оръжие.

Тя може би би могла да заслепи или дори повреди вражески спътници в орбита. Това обаче са спекулации, защото не се знае каква е истинската сила на светлинния лъч на „Пересвет“.

Въпреки всички коментари…до този момент няма разумно обяснение за лъчите, наблюдавани дори в столицата на Русия – Москва, които изправиха косата на местните жители.