0

П ри всяка случайна поява на чудовището от Лох Нес се разкрива нова подробност за съществото. Така турист успя да разбие на пух и прах един от митовете около чудовището.

В края на октомври миналата година при разходка по брега на езерото близо до замъка Урхарт в Инвърнес, Шотландия Джарод Стронг случайно се натъкнал на Неси. „Бях близо до замъка със семейството си около 13:00 ч., когато забелязах малко движение във водата. След това водата започна да се движи и от нея излезе дълго същество“, разказва туристът.

ЗАСНЕХА ГО: Чудовището от Лох Нес лети като торпедо! (ВИДЕО)

Той останал озадачен при вида на чудовището, тъй като очаквал, че цветът му е зелен, а се оказало тъмно сиво. „След това бързо се отдалечи, но докато се потапяше видях, че размерите му са колосални“, споделя ужасенят Стронг.

ТАЙНИ И ЗАГАДКИ: Доброволци чуха Неси с модерни хидрофони! (СНИМКИ)

Jam Press

Джарод среща Неси 2 седмици след като Ричард Стори от Уигтън, Къмбрия, разказва, че е успял да зърне съществото. Докато се разхождал от Форт Огъстъс до Инвергари забелязал, че Неси е изплувала от брега на езерото към центъра му около 10:45 ч. Сутринта. По думите му тя изчезнала, а след това се появила отново и успял да щракне две снимки.

В началото на октомври миналата година 29-годишният Саш Лейк от Бат, Съмърсет, казва, че е видял чудовището и, че то било с размерите на "двуетажен автобус".

МИСТЕРИИ: Чудовището от Лох Нес забелязано отново! (СНИМКА)

През 2023 г. е имало 10 случая, при които туристи са се сблъсквали с чудовището. Те са докладвани и вписани Официалния регистър на наблюденията на чудовището от Лох Нес, който се съставя от експерта Гари Кембъл, който следи появите на Неси от 1996 г. насам - през 2022 г. са били само шест, през 2021 г. - седем, а през 2020 г. - 13.
През август м.г. се проведе мащабно търсене на Неси, включително с дронове.

ПОРЕДЕН ОПИТ: Издирват чудовището от Лох Нес с дронове и инфрачервени камери

МИСТЕРИЯТА СЕ РАЗПЛИТА: Разбиха голям мит за чудовището от Лох Нес!