0

Б ивш служител на разузнавателната агенция на министерството на обраната на САЩ, пожелал да остане анонимен е показал на водещата на посветеното на паранормалните явления американско радиопредаване „Midnight in the Desert“ Хедър Уейд свръхсекретни документи, които потвърждават извършването на експерименти с извънземни през втората половина на ХХ в., а също така и информация за всички учени, които са взимали участие в изследванията. Първото такова е извършено през 1947 г., когато на 2 или 3 юли е катастрофирал неидентифициран летящ обект и край град Розуел, Ню Мексико, седмица по-късно недалеч от мястото на катастрофата са открити 4 тела на извънземни същества, които след това са използвани за изследвания. Става дума за обвития в воала на доста конспиративни теории проект Majestic 12, който е бил под наблюдението на президента Хари Труман. В рамките на експериментите са открити доказателства за съществуването на НЛО. По време на съществуването на организацията са били открити 7 НЛО и общо 27 извънземни същества.

В документите се съобщава, че след НЛО-катастрофата край Розуел са открити телата на четири човекоподобни същества, които вероятна са се катапултирали, преди летателният им апарат да се взриви. Всички те са били мъртви и отчасти силно наранени. Телата, заедно с 327 парчета от самия летателен апарат били доставени базата на американските ВВС „Райт Патерсън“ в Дейтън.

Съобщението на Хедър Уейд най-вероятно е поредната капка, която трябва да предизвика буря от неистов интерес към извънземните в САЩ и всичко свързано с тях. Това се потвърждава и от коментара по темата на директора на организацията Paradigm Research Group Стив Басет. Според него новите документи, за които говори радиоводещата, са нищо повече от фалшификат.

Онези, за които съществуването на извънземни същества е нещо много важно, могат спокойно да не губят вяра – според нови медийни съобщения трима учени от САЩ (Луис Анкордъки, Сюзън Уебър и Хорхе Сориано) са успели да обосноват наличието на поне една извънземна цивилизация в Млечния път. Освен това те са уверени, че представителите на тази цивилизация са готови да осъществят контакт с земните жители. Тази информация е открита в процеса на решаване на усъвършенствано уравнение на Дрейк, което представлява равенство, от едната страна на което има произведени от седем множителя, а от другата – броят на извънземните цивилизации. С помощта на модификацията на уравнението учените са доказали, че в пределите на 10 килопарсека от Слънцето, което е съотносимо с диаметъра на Млачния път, има поне още една планета, на която съществува разумен живот, способен да осъществи контакт със Земята.

Според учените количеството на планети с цивилизации, способни на контакт, е тясно свързано с темповете на раждане на небесните тела, разположени в пределите на обитаемата зона около звездата майка.

Според учения Крис Импей от Аризонския университет след около 10 години човечеството може да срещне извънземни. До този извод са стигнали и други учени.

Нови проучвания предполагат, че интелигентните извънземни все още не са се свързали с нас, защото са в хибернация, докато условията във вселената не станат по по-благоприятни за тях. Извънземните форми на живот най-вероятно са се прехвърлили към цифрово съществуване, писа неотдавна в „Дейли Мейл“. Да живееш живота си като машина би имало много предимства, като това да обработваш информация по-бързо и да бъдеш по-малко уязвим на болести и смърт. Но суперкомпютрите, способни да обработват огромно количество информация е известно, че са по-ефективни при по-ниски температури. Това е така, защото е необходимо голямо количество енергия за охлаждане на обработващата активност на супер бързата машина. Според изследователите именно заради това извънземните, които водят живот като машини, са избрали да навлязат в хибернация, докато климатичните условия във Вселената започнат да се охлаждат. Учените от университета в Оксфорд нарича това „хипотеза за естивация“. „Ако една цивилизация иска да максимизира изчисленията, изглежда рационално да изпадне в естивация до далечното бъдеще, за да използва по-ниските температури на околната среда“, твърдят учените, ръководени от д-р Андерс Сандбърг в авторитетното издание Journal of British Interplanetary Society. „Ето защо ние предлагаме хипотезата за естивация: причината, поради която не наблюдаваме проявления на извънземни цивилизации е, че в момента те са (предимно) неактивни и търпеливо чакат бъдещите космически епохи“, допълват те.