0

Н езависимо дали пътуват по работа или за забавление, някои звезди избират да не пестят средства от комфорта си. Много знаменитости притежават луксозни частни самолети, които не само отразяват положението им, но и гарантират, че ще пътуват комфортно, удобно и в уединение.

Ето кои са ТОП 5 на най-скъпите частни самолета на знаменитости, подредени от най-евтиния до най-скъпарския:

БУКВАЛНО ЩЕ ВИ ИЗУМЯТ: Странностите на звездите! (СНИМКИ)

5) Jay-Z - Bombardier Challenger 850 - 40 милиона долара

gettyimages

Бионсе се изръсила над 40 милиона долара за луксозен самолет, за да зарадва съпруга си рапъра Jay-Z по случай Деня на бащата. Луксозният частен самолет "Bombardier Challenger 850" разполага с места за 15 пътници и включва много удобства - тапициран в кремава кожа салон, кухня, спалня и две бани. Самолетът побира до 16 пътници и е придобит през 2012 г.

ТОП 5 на най-умните холивудски звезди! (СНИМКИ)

4) Селин Дион - BD 700 Global Express XRS - 42 милиона долара

gettyimages

Легендарната певица Селин Дион притежава самолет BD 700 Global Express XRS на канадския производител Bombardier. Тя се сдобива с луксозната придобивка през 2022 година. Стойността на машината е 42 млн. долара.

Пищно проектираният и многофункционален салон, който може да побере до 19 пътници. Няма значение колко далечна е избраната дестинация, с този модел самолет Селин Дион ще стигне до всяка точка.

ТРАГЕДИЯ ПРЕД КАМЕРАТА: Холивудски звезди угаснаха на снимачната площадка! (СНИМКИ)

3) Джим Кери - Gulfstream V - 59 милиона долара

gettyimages

Джим Кери знае как да разсмива хората - но високата цена на частния му самолет не е повод за смях. Неговият Gulfstream V струва впечатляващите 59 млн. долара, разполага със самостоятелна спалня, кухня и бар, както и места за спане за шестима човека.

Салонът на самолета може да побере 14 души. Машината е идеална за международни пътувания. Не е ясно обаче дали актьорът все още притежава самолета, тъй като той е регистриран на калифорнийската компания за отдаване на частни самолети под наем Trans-Exec Air Service, която пускаше този на Кери под наем от негово име, когато той не го използва. Според сведенията цената му е 8000 долара на час.

НЯМАТ СТРАХ ОТ СМЪРТТА! ТОП 10 безстрашни актьори, изпълнявали каскадите си сами! (СНИМКИ+ВИДЕО)

2) Опра Уинфри - Gulfstream G650 - 75 милиона долара

gettyimages

Американската телевизионна водеща Опра Уинфри след нежелана среща с фен на летище "О'Хеър" в Чикаго през 1991 г. тя лети частно.

След като преди това е притежавала самолет Bombardier Global Express и Gulfstream G550, през 2016 г. Опра решава да закупи Gulfstream G650 за приблизително 65 млн. долара. След това се твърди, че тя е похарчила 10 млн. отгоре за персонализиране.

Смятан за един от най-добре представящите се бизнес самолети, G650 в един момент бе най-големият и най-бързият самолет на Gulfstream, преди да бъде надминат от G700. Машината може да преодолява разстояния до 7500 морски мили (13 890 км).

СМЪРТ КАТО НА КИНО: Нелепи инциденти на снимачната площадка! (СНИМКИ)

1) Дрейк  - Боинг 767 - 200 милиона долара

gettyimages

Начело на списъка е рапърът, певец и автор на песни Дрейк, който лети с Боинг 767, оценен на 185 милиона долара.

Самолетът е оборудван с персонализация на стойност между 80-100 млн. долара, което увеличава общата му стойност до около 200 млн. В перспектива „Air Drake“ струва почти толкова, колкото всички останали самолети в този списък, взети заедно. Боинг 767 е подарен на Дрейк от авиокомпанията Cargojet Airways срещу реклама.

Този самолет, с поразителната си марка “Air Drake", е летящ дворец. Той не само е един от най-скъпите частни самолети на знаменитости, но е и сред петте най-големи частни самолета в света. „Air Drake“ разполага с няколко спални, богато обзаведен салон и други екстри.

*Източник: simpleflying.com