0

М ного знаменитости са известни по-скоро с таланта, отколкото с интелигентността си. Оказва се обаче, че на световната сцена се изявяват много звезди с бляскав ум. Вижте кои знаменитости могат да се конкурират с Айнщайн, чийто коефициент на интелигентност се твърди, че е около 160. 

Странните хобита на холивудските звезди

Ето ги най-големите любовчии на Холивуд!

Роуън Аткинсън 

gettyimages

Екранният Мистър Бийн има коефициент на интелигентност 178. Само 0,1 % от населението има IQ колкото на Роуън. Актьорът е учил в два престижни университета в Обединеното кралство - Нюкасъл и Оксфорд, и има диплома по електроинженерство. По-късно решава да посвети живота си на актьорското майсторство. Освен това Аткинсън живо се интересува и от автомобили и дори има впечатляваща колекция от автомобили. 

Лейди Гага 

gettyimages

Певицата и актриса се нарежда на второ място със 166 точки. Гага учи музика и театър в училището по изкуствата "Тиш" към Нюйоркския университет. Тя е приета и в консерваторията за музикален театър Collaborative Arts Project 21. 

ШЕФОВЕ ГАДНЯРИ: Вижте кои звезди превръщат работата на персонала си в кошмар

СМЕНИХА ЛУКСА С РЕШЕТКИ: Звездите, които се озоваха на топло (СНИМКИ)

Аштън Къчър 

gettyimages

Коефициент на Аштън Къчър е 160. Актьорът завършва биохимично инженерство в Университета на Айова, след което прекъсва, за да се занимава с моделство и актьорство на пълен работен ден. Въпреки че не завършва образованието си, Къчър е успешен технологичен предприемач. Той дори инвестира в Skype и Airbnb и е съосновател на собствена фирма за рисков капитал - A-Grade Investments. 

Мат Деймън 

gettyimages

Резултат на Мат Деймън е равен с този на Кътчър – 160. Мат учи английски език в Харвардския университет, но така и не се дипломира. Обича да пише пиеси и е бил убеден, че актьорската професия е била именно за него.

НЯКОЛКО ИЗНЕВЕРИ ПО-КЪСНО: Звездите, които избраха любовниците пред половинките си (СНИМКИ)

Куентин Тарантино

gettyimages

Великият сценарист Куентин Тарантино също има 160 IQ. Той не е учил в колеж. Още на 15 години напуска училище и започва да работи като прислужник в киносалон. Свободното си време посвещава на писането на сценарии. 

* Източник: NOVA