0

П олицаят от Индонезия Абрип Асеп, който e бил смятан за мъртъв, след цунами през 2004 г., беше намерен жив 17 години по-късно, пише в. „Дейли Мейл“.

Полицаят от Индонезия Абрип Асеп, който e бил смятан за мъртъв, след цунами през 2004 г., беше намерен жив 17 години по-късно, пише в. „Дейли Мейл“.

Семейството на Асеп смятало, че той е сред стотиците хиляди жертви на природното бедствие, случило се на 26 декември 2004 г. Известно време той е бил смятан за изчезнал, след което е обявен за мъртъв. Оказало се, че през всичките тези години полицаят е бил в психиатрична клиника, разположена в провинция Ачех. Той се озовал в болницата с психично разстройство в резултат на преживяното по време на цунамито.

„Не мога да повярвам“, признава един от роднините му, „17 години нямаше новини за него и ние си мислихме, че е загинал; не знаехме, че все още е жив. " Причината, поради която психиатричната болница не е информирала семейство Асеп, че той е при тях, остава неизвестна.

На 26 декември 2004 г. край Индонезия бе регистрирано земетресение с магнитуд 9 по Рихтер. В резултат на цунамито, което то предизвиква, в страните от Югоизточна Азия загинаха близо 230 хиляди души.