0

С ъпругата на Бил Гейтс, Мелинда, е започнала подготовката за развод между двамата още през 2019 г., пише "Уол Стрийт Джърнъл". Вестникът цитира добре запознати източници и документи, според които г-жа Гейтс се е свързала с няколко адвокатски кантори наведнъж.

Съпругата на Бил Гейтс, Мелинда, е започнала подготовката за развод между двамата още през 2019 г., пише "Уол Стрийт Джърнъл". Вестникът цитира добре запознати източници и документи, според които г-жа Гейтс се е свързала с няколко адвокатски кантори наведнъж.

Двамата не са посочили причината за развода. Източници обаче твърдят, че Мелинда, наред с други неща, е била притеснена от контактите на съпруга си с покойния банкер Джефри Епстийн.

Представителите на двойката отказаха да коментират причините за развода, допълва "Уолстрийт джънръл".

Още през 2019 г. стана ясно, че починалият в затвора и обвинен в педофилия американски милиардер Джефри Епстийн се е срещал с основателя на Microsoft Бил Гейтс, което не беше отречено от Microsoft.

Според CNBC, Епстийн се е срещнал с Гейтс поне веднъж, след като е излежал първата си присъда за ползване на "услугите" на непълнолетна проститутка. Епстийн се е стремял да се срещне с Гейтс, за да обсъди "начините за увеличаване на филантропските разходи".

Килията на милиардера Джефри Епстийн не е била редовно наблюдавана през нощта, за която се смята, че се е самоубил, заяви източник. Източниците на CNBC казват, че една среща се е състояла през 2013 година, когато Гейтс вече не е бил изпълнителен директор на Microsoft, но остава председател на технологичния гигант.

Епстийн прекара 13-месеца в затвора през 2008 година и криминалната му история е добре известна. След като се среща с Епстийн през 2013 година, Гейтс лети с един от самолетите му, за да се срещне със семейството си в Палм Бийч, се казва в журналистическото разследване, като се добавя, че въпросният самолет не е бил прословутата "Лолита експрес" на Епстийн, използвана за трафик на непълнолетни момичета.

Говорителят на Гейтс не отрече тогава, че технологичният милиардер се е срещал с педофила, но подчерта, че Епстийн никога не е предоставял консултантски услуги за Гейтс.

Предполагаемият секс трафикант е известен с огромните си връзки с богатите и силните.

Епстийн беше намерен мъртъв в затворническа си килия на 10 август, като случаят засега се разглежда като самоубийство. Когато беше жив, Епстийн се похвали, че може да "хвърли мръсотия" върху редица влиятелни хора. Смъртта му веднага породи теории за конспирация, като мнозина вярват, че "могъщите приятели" на Епстийн са разработили, за да затворят устата му – завинаги.