0

Ч естването на идването на пролетната ваканция за студентите във Флорида се превърна в безумие – вихрят се луди улични партита, цари вандализъм, пиянство скандали, има дори няколко смъртни случая.

Честването на идването на пролетната ваканция за студентите във Флорида се превърна в безумие – вихрят се луди улични партита, цари вандализъм, пиянство скандали, има дори няколко смъртни случая.

Двама мъже (21, 24 г.) от Северна Каролина бяха арестувани в Маями Бийч. Както местната полиция съобщи, те са упоили млада жена (24 г.), изнасилили я и откраднали кредитните й карти - за да продължат да купонясват с парите. Жената починала в хотелската си стая. Все още не е изяснено дали от наркотиците, които мъжете са й дали. Двама души бяха убити в Панама Сити в Мексиканския залив. 31-годишен скочи с парашут от 23-ия етаж на хотел, но парашутът не се отвори.

14-годишен младеж беше застрелян, докато семейството му било на пролетна ваканция в Панама Сити. Доведеният му брат, също 14-годишен, е бил ранен. Полицията арестува заподозрения стрелец, 37-годишен от Кентъки. Властите все още не са коментирали предисторията на кървавия акт.

Междувременно властите в Маями Бийч удължиха настоящото извънредно положение. Полицейският час остава в сила в райони като известната парти миля Ocean Drive на South Beach най-малко до 30 март от 20:00 до 6:00 часа. Причината е постоянният прилив на купонджии в средата на пандемията на короната.
Полицията съобщи, че има повече от 1000 ареста от началото на семестриалната ваканция, в началото на февруари. Иззети са около 80 огнестрелни оръжия.

Изглежда, че нашият град в момента е буре с барут“, заяви кметът Дан Гелбър пред Си Ен Ен. Не става въпрос само за купонджии, които не носят маски въпреки коронавируса и пренебрегват правилата за дистанция. Някои хора идват и с лоши намерения, така че е има сбивания и дори престрелки. Много от тях не са студенти, каза Гелбър. Ако ситуацията не се успокои, извънредното положение, наложено миналия уикенд, може да се приложи до края на „пролетната ваканция“: Общинският съвет реши да удължи мерките до 13 април, ако е необходимо.