0

Р езултати от проучване, направено във Великобритания, показват, че жените се колебаят при избора на дрехи около 17 минути дневно, съобщи в."Дейли мирър". Това се равнява на четири дни годишно или на близо шест месеца от живота им във възрастта между 18 и 60 години. Изненадващо мъжете се двоумят пред гардероба почти колкото нежния пол - по 13 минути на ден или по три дни годишно.

Анкетата, по поръчка на веригата магазини "Марк енд Спенсър", е обхванала 2000 души. От ния се разбира, че 62 процента от представителките на нежния пол са изпитвали "гардеробен гняв" - неоправдани гневни изблици заради това, че няма какво да облекат. Един на петима мъже разхвърля дрехи из цялата стая, докато подбира облеклото си за деня, докато над една трета от представителите на силния пол поне веднъж са изпитвали "гардеробен гняв".

В гардероба на британеца има 152 артикула, но едва 44 процента се носят редовно -  57 процента от дрехите остават необличани. Осем процента от анкетираните си признават, че имат над 300 принадлежности за носене в гардеробите. Въпреки това,  един на всеки 20 души се оплаква поне веднъж седмично, че няма какво да облече.


Половината признават, че изборът на облекло се превръща в истинска драма и настроението им за остатъка от деня тотално "се скапва". Десет процента са закъснявали за работа, а един на двадесет души е пропускал важно събитие, защото се колебаели какво да облекат. Над двадесет процента от дамите признават, че изборът на дрехи е ставал повод да се карат с партньорите си, като 14 процента от тях са отказвали да излязат, твърдейки, че няма какво да облекат.

Близо 30 процента от британците казват, че в гардеробите им цари пълен хаос, а близо 50 процента споделят необходимостта от основното им прочистване.