0

 

И Преслава, по подобие на Деси Добрева, е облечена в конци. Откъде идва тази мода, може да отговорят създалите я, но на мен никак не ми харесва. Дрехата прилича на сътворена от член на СБХ и после пригодена за нуждите на попфолка. Цветовете, освен ако не са за чердже на прага на провинциална къща, не одобрявам изобщо. Розово и червено бяха запазените цветове на Ив Сен Лоран, но за други материи и позволете да кажа - други клиенти. Преслава очевидно не се чувства комфортно в тази визия въпреки красивото й - в случая каменно - изражение да не издава това. Да се експериментира, е чудесно, но не е непременно нужно да се показва резултатът. 

Деси Добрева навлече дъгата

Наметната в това подобие на халище, Деси Добрева предобря визията си, обикновено семпла и ненатрапчива. Разнообразието от цветове на половин квадратен метър говори за отприщени модни емоции, с чиято сила красивата лейди едва ли може да се справи. Разбирам това да облече една Лейди Гага, все ще се вмести в разбиранията ми за ексцентричност, мигар виждали сме я и в палто от пържоли. Нека Деси не ме разбира погрешно и дано не замени облеченото с джемпър от картофени кюфтета. Стана модно на гей парадите да се канят звезди от различни величини, възможно е Добрева да е пристанала на каузата, с което да си обясним цветовете по нея. Както се досещате - тук имаме досадна прилика с едно вече популярно знаме, развявано с повод и без. Простете, ако съм отишъл твърде далече, но за човек с толкова естетически адреналин километрите ги нямам за нищо.

Модни въпросителни към Миро и Филева

Тези дрехи се нуждаят от екзорсизъм, затова нека започнем с няколко капки светена вода. Така, надявам се, ще изчезнат всички особени енергии, които ме карат да си присвивам очите. За крайните вляво и вдясно се питам дали не са облечени така, за да озвучават Том и Джери, или просто в суматохата не са се синхронизирали модно. По средата Деси позира с патоса на кума, макар от кадъра да не става ясно кой кум, кой сват, кой Крум, ако смея да попитам...  Питам се Миро в „Кавали“ ли е накипрен, или в момента репетира „Я, надуй дядо, кавала“... Облеклото му е едновременно страстно и безлично, с нещо източногерманско и западноруско. Гаджето пита дали това, което държат в ръцете, е гъба за къпане, скастрям го да прояви малко уважение. Роклята на госпожица Филева е моето огромно разочавание тук. Тя, роклята, изглежда като акне, което са опитали да прикрият с лоша пудра. Имам усещане за гардероба на „Междузвездни войни“, а чорапогащника бих препоръчал на един специален от снимката, но да не произнасяме напразно името Божие.

Троскот и бръшлян по Дара

Първата мисъл, която ме напада при срещата ми с това озеленяване, е песента „Хей, поле широко“. Широко, зелено хей. Три пъти хей даже. Да си го кажа правичко - направо хейТ поле широко. Но виждате как в подбалканската линия на Дара пъргавата материя е образувала падинка, в която липсват куче, гарга, таралеж и водно конче. Нещо като ковчега на Ной, само че ковчеже. С бясната скорост на бурени платът пълзи нагоре и встрани, сякаш необрулен плет, по който са шурнали бръшлян, троскот и индийската лоза Persicaria perfoliata. Зелената чантичка е натирена извън тази тревиста композиция, нещо като черен влак се композира, но извън релсите. Маратонките могат да послужат на госпожицата, за да избяга далеч от подобни визии. Гримът ми харесва, защото поне на мен певицата ми прилича на близо още 10 000 мадами, които ни забавляват в Инстаграм. 

Мая блести до Експоуз

Бизнес дамата Мая Хътчинс обладава светското пространство в бордо. Красива рокля, която е приложима за много поводи според разположението на аксесоарите. Прическата на видната лейди отново е впечатляваща, а езикът на тялото показва колко много е израснала по отношение на протокол и поведение. Много симпатичните дует „Експоуз“ внасят свежа нотка в светските салони. Днес те показват една вледеняващо стоманена визия, която... затопля. Хубаво е, че от това, което е останало от палтото на младежа, госпожицата си е направила пола.