0

П оследният тото милионер Ангел Михайловски, който спечели 3 311 841 лв. от джакпота в „6 от 49“ в тираж №48 на БСТ,

не можел да повярва в късмета си,

когато разбрал какво му се случва. Той разказал при представянето си в сградата на Българския спортен тотализатор, че е проверил няколко пъти изтеглените числа – първо след излъчването по телевизията, после в сайта на тотото toto.bg и накрая отишъл, за да е съвсем сигурен и до близък пункт, да ги види изписани на хартия.

„Много симпатичен човек, разказаха от БСТ. - Усмихнат, не се притеснява, че ще стане известен, че ще го снимат, че трябва да влиза в студио. Появи се в четвъртък, изобщо не се възпротиви да бъде представен при тегленето на тиража и да го гледа цяла България. Сподели с нас, че няма редовни числа, които да пуска, не играе с рождени дати, рядко залага и то с по една комбинация за 85 стотинки. В случая пък дори нямал намерение да играе, но го направил от скука – чакал приятел, който закъснял. Накрая благодари за вниманието, ръкува се с всички. И си тръгна, сякаш нищо особено не се е случило“, обясниха от тотализатора.

От БСТ разказаха още, че 46-годишният (бел.ред. - роден е в София в края на 1969 г.) късметлия Михайловски нямал нищо против начина на изплащане на печалбите. За разлика от други щастливци той отсякъл: „Правилата са си правила, трябва да се спазват дори да не ни харесват.“ Явно е приел, че самото пускане на фиша означава съгласие с регламента. Така той ще получи еднократно 500 000 лева, а после по 30 000 на месец или по 1000 на ден до изплащане на цялата сума.

Ангел е служител в голяма телекомуникационна компания, която не е пожелал да уточни. Още не е решил в какво точно ще инвестира печалбата, но е сигурно, че няма да харчи като пернишкия милионер Росен Русимов-Джуджето, който хвърли парите си в безкрайни черпни.

Ангел Михайловски сам разказал, че не е женен, няма семейство, но без подробности за начина си на живот.

Справка в имотния регистър показва, че до щастливия си миг не е бил нито много имотен, нито беден. Има два апартамента в центъра на столицата, за които

се е съдил няколко пъти с роднини.

Когато е станал собственик на единия чрез дарение от близък роднина, го е ипотекирал, защото взел заем от известна банка. После обаче си е изплатил чинно ипотеката. Явно живее скромно, кара 10-годишна кола и умее да цени хубавите неща, които му се случват.