0

Б ританци сключиха брак в кметството на Манчестър, като церемонията беше вдъхновена от книгите за Хари Потър, съобщи в. "Дейли мирър".

Феновете на Джоан К. Роулинг Каси и Луис Байръм се сгодиха миналата година на улица "Диагон-али" в тематичния парк за Хари Потър на "Юнивърсъл студиос" в американския град Орландо, щата Флорида.

Те плануваха цяла година вълшебния ден, който нито един от гостите няма да забрави. Присъстващите 130 души получиха и магически пръчки с поканите си, с които ги призоваваха да станат свидетели на "Ненарушимата клетва".

Финансистката Каси носеше червен жартиер с герба на Хогуортс. Тя и шаферките държаха в ръце букети, направени от страниците на 20 книги.
Кумът донесе брачните халки върху копие на "Хари Потър и Нечистокръвния принц".

18-годишната племенницата на Каси прочете откъс от "Хари Потър и Орденът на феникса". Всички дами от моминското парти носеха гривни със златния снич, а младоженците пресъздадоха финалния дуел с магически пръчки между Хари и Волдемор от седмата книга.

Плакати с издирвани от министерството на магията лица висяха по стените на хотела, където продължи празненството. От тях гледаха образите на булката, младоженеца и гостите.

На върха на сватбената торта имаше фигурка "Лего" на злия магьосник Волдемор и любимата героиня на Каси Белатрикс Лестранж, а местата за гостите бяха определени от Разпределителната шапка.
Масите бяха 11, всяка от тях носеше името на някоя от седемте книги или на училищните домове Грифиндор, Слидерин, Хафълпаф и Рейвънклоу.

"Търсихме принадлежности от Хари Потър по разпродажби, магазини с намаления и втора употреба всеки уикенд в продължение на три месеца. Членовете от персонала на хотела се скараха кой да работи тази вечер. Беше очарователно", каза Каси.

"Харесвам филмите, но Каси определено е най-големият фен на Хари Потър, който познавам. Гледала ги е поне 30 пъти. Лицето й се озарява. Това е една от причините да я обичам", добави Луис.