0

М еркурий отново е ретрограден. Като най-близката до Слънцето планета в Слънчевата система, Меркурий е под това влияние доста често заради по-късото време, за което обикаля около звездата. 

Меркурий отново е ретрограден. Като най-близката до Слънцето планета в Слънчевата система, Меркурий е под това влияние доста често заради по-късото време, за което обикаля около звездата. 

Цели 18% от времето в годината той е ретрограден. Нека бъдем честни – няма как животът да спре, няма как и да забравим за всички устройства, техники и разговори, които са част от ежедневието ни. Днес ще обърнем внимание на ретроградния Меркурий в Близнаци и ще видим как може да използваме неговите послания положително.

Меркурий ще бъде ретрограден в Близнаци от 29 май до 22 юни, като през това време ще ни даде възможност да помислим какво бихме желали да променим в сферата на комуникацията и вероятно да открием кои са тези неща, които трябва да изговорим със самите себе си. Тази година Меркурий е ретрограден в трите въздушни знака – Водолей, Близнаци и Везни и няма как той да не акцентира темата с взаимоотношенията, вербализирането и моделите на мислене. Близнаците са свързани с комуникацията с близкото обкръжение, кратките пътувания, писането и говоренето, така че е възможно да има действия, към които да се върнете допълнително с повече търпение и разбиране.

Тази седмица Меркурий ще направи предизвикателен аспект с Нептун, който не държи на конкретиката, и тук е възможно някои неща да останат незабелязани. От друга страна, не е изключено точно в този момент да получите информация за стари теми, по отношение на които сте били в неведение. Меркурий ще остане ретрограден и по време на втората квадратура на планетата на реда - Сатурн и планетата на бунта и свободата – Уран. Поемете въздух и не избързвайте.

Помислете какво бихте могли да отиграете по различен начин в тази ситуацията. От друга страна, Меркурий се обръща в ретроградно движение между Лунното затъмнение в Стрелец и Слънчевото затъмнение в Близнаци, което ще даде възможност да се върнем към всичко старо, свързано с желаните бъдещи стъпки по отношение на светогледа, общуването и мисловните процеси. Използвайте всичко това като една възможност да забавите темпото и да се огледате в голямата картина. Вероятно ще пожелаете да промените някои от елементите, така че всичко да заработи по-добре.

Нека обърнем внимание на някои от темите, по които може да работим с ретрограден Меркурий в Близнаци:

  • Отделете време за вътрешния диалог – заслушайте се в гласове в главата ви /всеки ги има и това не ни прави луди/. Запишете на лист темите, които въртите и помислете кои са тези, които не са актуални, но продължават да присъстват.
  • Подновете стари контакти – обадете се на тези, които все се каните да чуете, но не остава време. Близнаците обичат комуникацията и сега е подходящ момент да отделите време за приятни разговори.
  • Изяснете картината – ако има нещо, което е останало неизговорено, възможно е точно сега да решите да се върнете към него и да си дадете възможност да започнете отначало.
  • Върнете се към забравени интелектуални предизвикателства – подновете писането на книга, припомнете си защо искате да довършите проект, който сте замислили от години, изберете сфера на интереси, в която сте положили начало.