0

Ж ена от ОАЕ сподели как е успяла да свали 42 килограма за 10 месеца, без да ходи на фитнес, пише Gulf News.

Жена от ОАЕ сподели как е успяла да свали 42 килограма за 10 месеца, без да ходи на фитнес, пише Gulf News.

Преди няколко години Джая Белани отишла на преглед и се оказало, че страда от синдром на поликистозните яйчници, поради което напълнява. Последвалите изследвания показали, че ича симптоми, водещи до артрит и диабет. Уплашена за здравето си, жената решила да влезе във форма.

Преди да отслабне, 38-годишната Белани тежала 117 килограма. Не знаела откъде да започне, затова потърсила в YouTube полезни видеоклипове за диета и тренировки. Избрала комплекс от упражнения, които да прави у дома. Отначало тренирала не повече от 15 минути, но постепенно увеличила продължителността и интензивността на упражненията.

Освен това Белани намалила размера на порциите. За да не гладува, тя изяждала само половината ястие, а останалото оставяла настрана. Час и половина по-късно, когато отново се чувствала гладна, дояждала остатъка. Тя твърди, че си позволява малко шоколад, печени изделия и други храни, съдържащи захар, но умерено.

„Ям както преди. Просто порциите са станали по-малки “, подчертава Белани. Все пак се наложило да се откаже от някои от любимите си храни за закуска: изключила хляба и бисквитките.

Белани отбелязва, че след отслабването усеща повече енергия, а също така е подобрила здравето си, по-специално нивата на кръвната захар са се нормализирали. Тя съветва тези, които искат да отслабнат, да ядат храна, приготвена със собствените си ръце: в този случай можете да проследите как и от какво се прави ястието.