0

П ак шест партии ще влязат в 50-ия парламент, но ако са с една по-малко, шансът за коалиционно управление нараства. Такава прогноза направиха родни феномени пред „Телеграф“ в навечерието на изборите 2 в 1 за национален и Европарламент.

Според победителката в риалитито „Ясновидци“ Марияна Николаева избирателната активност ще бъде малко по-висока от очакваното - 42-45%, иначе политическите играчи най-вероятно ще бъдат същите от предходното Народно събрание (НС). Все пак битката няма да е за второто място, както твърдят социолозите, а за третото. Марияна дава нелошо представяне на последните и на предпоследните напук на апокалиптичните прогнози. По думите й резултатите от вота за национален и Европарламент ще са горе-долу сходни.

Дунав

„Опити за купуване на гласове и машинации няма да липсват. Нещо като крайдунавски град се вижда около Свищов или Русе, а също и Горна Оряховица. Първо обаче в София тези процеси ще се разгорят. Пловдив и селата наоколо“, чертае пророчицата от морската ни столица уникална карта на купения вот.

А на въпроса ще се стигне ли до управленска формула след изборите, отговаря: „След изборите две партии ще си се сдушат да управляват заедно от раз. Ще искат и трета да прикоткат“.

Анкета

Топнумерологът Ели Маринова също се включи във футурологичната ни анкета, но тя не пожела да се ангажира с политически тълкувания. Вместо това ни предостави своя кабалистичен учебник.

От тълкуванията в него излезе, че 50-ото поред Народно събрание, считано от 1879 г., ще има кратък живот, въпреки че всяка партия ще опита да направи някаква промяна в програмата или лицето си. Новият парламент е орисан от „вятъра на промяната“, като тук обаче има риск да видим политическо време в крайности – от безветрие до ураган.

Компромиси

Партиите ще трябва да правят безумни наглед компромиси. А който стане първи в изборите на 9 юни, ще действа с компромиси на всяка цена. Класиралият се последен, както и четвъртият, ще бъдат с една крачка по-добре от резултата си в предишния вот.

Според нумерологията в изборния ден успехи ще имат онези, които са водили социална кампания, давали са съблазнителни обещания за народонаселението, проявили са мотивирана критика с щипка агресия.

Рамка

Но ако 49-ият парламент е дал шанс за някаква рамка и управленска формула, то 50-ият „бързо идва и бързо си отива“ – гласи още тълкуванието на числото в наръчника на Маринова. Все пак, ако влязат 5 партии, има по-голям шанс за някаква конфигурация. Защото за разлика от петицата числото 6 не обича разправии и скандали, а те ще изобилстват и в новия парламент.

Самият ден на изборите – 9.6.2024, ще бъде орисан от три числа 14, 5 и 44. Първото носи изпитания, второто – разправии, а третото за България дава тежък и отговорен ден, изискващ ясни и изпълними цели. „Каквото бъде декларирано и обещано, ако не бъде изпълнено, ще последва сурово наказание“, пише още в наръчника по нумерология на Ели Маринова.

Нептун спъва коалициите

На база хороскопа на новолунието астрологът Виктория Маринова също даде някои нишани за бъдещето. „Новолунието е в напрегнат аспект с планетата Сатурн. Може би народът няма да одобрява новите народни избраници, новата власт, тъй като Луната управлява най-високата точка в хороскопа, свързвана с властта, с устройството на държавата, с правителството, а Слънцето управлява сектора на групите“.

И според Виктория новата власт ще има кратък мандат. „И не понеже Луната, Слънцето и три планети са във въздушния знак Близнаци, за който се знае колко е гъвкав и адаптивен, но непостоянен, а защото последният аспект на Луната в този знак е негативен. Преди да напусне знака Близнаци, Луната сключва нехармоничен аспект с планетата на илюзиите Нептун”, тълкува звездните знаци Маринова.