0

В ероятността за правителство е реална, независимо от формулата, това е позиция та на политолога Георги Киряков.

Хипотезата да се състави редовно управление е с по-голяма вероятност на случване от предходния път, независимо от формулата - дали ще е правителство на малцинството, или на някакво национално спасение, обединение. И независимо от това кой ще е премиерът - има много по-голяма възможност в момента да се състави някакво мнозинство, независимо от решението на ПП-ДБ, казва той за БНР.

Той подчерта, че Бойко Борисов е бил "доста по-обран в атаките си срещу своите политически конкуренти и противници и с по-мек език говори за възможността да се състави някакво мнозинство, а и сега има такава възможност":

"Първо, защото Делян Пеевски успя с неговата нова формация да калкулира сериозен резултат, което за мен е изненада. Второ - БСП без Корнелия Нинова е доста по-готова да влезе в някаква форма на мнозинство, включително с участието на ГЕРБ и Пеевски.

Да не говорим за ИТН, които от доста време са готови в името на нещо - на бъдещето на страната или на устойчивото управление - да участват в някаква коалиция".

"Не виждам нищо ново и изненадващо в резултатите, което повдига въпроса защо тогава ни бяха необходими 7-ите предсрочни избори", коментира още Киряков.