0

С лед като му орязаха квитанциите за регистриране на ДПС за изборите, Ахмет Доган се напъва към вота с нова коалиция.

РАЗВРЪЗКА: ВАС остави без разглеждане двете жалби на ДПС пред ЦИК!

Румен Йончев, председател на „Земеделски народен съюз“ (ЗНС) и Веселин Пенев, представител на СБОР („Справедлива България обединени родолюбци“) внесоха в Централната избирателна комисия (ЦИК) документи за участие в изборите на „Алианс за права и свободи“, информират "Vesti".

Двете формации са част от коалицията „Демокрация, права и свободи - ДПС” около Доган, на която ЦИК по-рано отказа регистрация.

ИГРИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ: Пеевски пак извъртя номер на Доган!

ДПС на Доган внесе документи в ЦИК за самостоятелно участие на изборите

Йончев коментира и как ДПС на Доган ще участва в изборите: „Ще видите, кампанията предстои, предстои регистрацията на листите, обявяването на водачите, много ясно ще дадем знак“.

По-рано в сряда пък ВАС нареди на ЦИК да регистрира светкавично ДПС-то на Пеевски, признавайки онлайн подадените документи още преди дни.

ВАС отсече: ЦИК да регистрира незабавно за вота „Движение за права и свободи – Ново начало”!

„Името „Алианс за права и свободи“ не е избрано случайно, с думата „алианс“ заявяваме по-широко отваряне към всички български граждани, така че да търсим подкрепа за радикалната промяна в България“, каза Румен Йончев.

Той е убеден, че името няма да обърка българските граждани, избирателите, защото те много ясно виждат кой кой е в българската политика.

„Очаквахме решението на съда, мисля, че то не е изненадващо, макар и доста порочно“, добави Йончев.