0

25 лв. бонус за протокол без грешка - това е новата тактика този път за да няма драскани, задрасквани и пак задрасквани протоколи.

"Нямаме проблеми с членовете на секционните комисии. Политическите сили предоставиха своите замени. Почти навсякъде секциите са в пълен състав".

Това съобщава Виолета Красимирова Темелкова-Петрова - председател на 25-и МИР, където традиционно се провежда лидерската битка в София, информира БНР.

ВОТЪТ 2 В 1: Опашки от мераклии да пуснат бюлетина в България и чужбина!

Наблюдават се обаче проблеми с машинното гласуване. Масово явление е, че при гласуване за двата вида избори машините отпечатват предимно бюлетина само за единия, обясни тя. По думите ѝ информацията, която получават от техниците на "Сиела" по места, е изключително разнородна.

ОФИЦИАЛНО: ЦИК с данни за избирателната активност в страната!

Проблемите с машините водят до забавяне на процеса, отбелязва Петрова.

За всеки член на комисия, предал протокол без грешка, ще има бонус от 25 лв., обяви още тя. Председателят на 25-и МИР се надява стимулът да даде резултат.

Като се има предвид повсеместно обърканите протоколи от на членове на комисиите при предходните избори, това да предадеш протокол без грешка е истинско предизвикателство - най-малко като матура или външно оценяване при учениците...Стимулът едва ли ще даде резултат...