0

С пецпрокуратурата привлече към наказателна отговорност 3-ма за участие в организирана престъпна група за трафик на хора с цел използването им за развратни действия – предлагане на сексуални услуги срещу заплащане, съобщиха от държавното обвинение.

Спецпрокуратурата привлече към наказателна отговорност 3-ма за участие в организирана престъпна група за трафик на хора с цел използването им за развратни действия – предлагане на сексуални услуги срещу заплащане, съобщиха от държавното обвинение.

Тримата са задържани на 4.02.2022 г. в Бургас при специализирана полицейска операция на антимафиотите.  К. И. е привлечен като ръководител на организирана престъпната група. Според събраните до момента доказателства групата е действала от август 2021 г. до 04.02.2022 г. на територията на България, като е била създадена с цел трафик на хора. За ръководене на организирана престъпна група НК предвижда затвор от 5 до 15 години.

За участие в групата са обвинени Н. И. и А. Л., за което могат да получат наказания затвор  от 3 до 10 години.

На 7.02.2022 г., спецсъдът е оставил в ареста обвинения като ръководител на престъпното сдружение и е определил „домашен арест“ за двамата участници в групата