0

З адържан по подозрение, че купува гласове за парламентарните избори на 11 юли м.г. жител на Павел баня влиза в затвора за 8 месеца, съобщиха от пловдивската апелативна прокуратурата.

Задържан по подозрение, че купува гласове за парламентарните избори на 11 юли м.г. жител на Павел баня влиза в затвора за 8 месеца, съобщиха от пловдивската апелативна прокуратурата.

Размерът на ефективното наказание е в резултат на постигнато споразумение между подсъдимия Стефан Илиев, който е признал изцяло събраните доказателства. По решение на районния съд в Казанлък изтърпяването на присъдата трябва да бъде при първоначален общ режим.

Още при задържането на Илиев, от прокуратурата съобщиха, че той е криминално проявен и има една присъда от 2014 година зад гърба си. Срещу него бяха повдигнати обвинения, че за времето от 26 юни до 9 юли  м.г. на територията на  курортната община е организирал предлагането на имотна облага, като възложил на свой личен познат да му намери хора  /лица, с цел да бъдат склонени да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия срещу заплащане/, както и да изготви списък с имената им. Човекът на когото е възложена тази „мисия“ стана основен свидетел на обвинението, по предварителни данни съгласилите се на офертата щели да получат по 50 лева. В списъка фигурирали както жители както на Павел баня, така и от околните селища.

Според запознати мъжът и друг път се е замесвал в различни измамни схеми.

Справка в сайта на РИК – Стара Загора показва, че до урните в община Павел баня на 11 юли 2021 година са отишли малко над 4 900 избиратели, което е едва 1/3 от имащите право на глас.